Ponedeljak 02.07.2012.
13:37
Blic

VIDEO: Propali milioner se ubio u sudnici

Trenutak kada je progutao nešto, posle čega su usledili grčevi i padanje na pod

Marin je hitno prebačen u bolnicu, gde je konstatovana smrt. Naloženo je da se uradi toksikološka analiza, a rezultati još nisu poznati.

Dok je očekivao i slušao izricanje presude, optuženi je delovao izuzetno potišteno i uznemireno, i u više navrata je zarivao glavu u šake.

Ovaj nekadašnji milioner zapalio je svoju kuću u Feniksu pre tri godine, pošto nije uspeo da je proda na doborotvornoj aukciji. Vatrogasci su nepobitno utvrdili da je požar podmetnut namerno, jer su u kući površine 600 kvadrata pronašli nekoliko mesta na kojima je vatra potpaljena. Martin je kasnije ispričao policiji da je posle podmetanja požara pobegao iz kuće sa drugog sprata, uz pomoć konopca, lestvica i ronilačke opreme.

U vatri niko nije povređen, ali po zakonima Arizone podmetanje požara u nastanjenoj zgradi na sudu se kvalifikuje kao drugostepeno ubistvo, a maksimalna kazna iznosi 16 godina. Optužba je trvdila da je Marin kuću zapalio iz očajanja, jer nije više mogao da otplaćuje hipoteku.

Pre negošto je finansijki propao, bio je jedan od trgovaca sa Volstrita, diplomirao je na Jejlu, hobi mu je bio skupljanje umetničkih dela, među kojima je bilo i Pikasovih crteža.

U svojevremenom intervjuu za lokalni list "Feniks nju tajms" sebe je opisao kao "opreznog tragaoca za uzbuđenjima", misleći pritom na svoj uspon na Mont Everest i višestruka putovanja u džungle jugoistočne Azije.

2024 © - Vesti online