Ponedeljak 02.07.2012.
14:14
Vesti

Estrada naoružana do zuba

SADA PUCA SAMO U STRELJANI: Mira Škorić iz mlađih dana
 



A, i zašto bi kada su mnogi pevači ljubitelji vatrenog oružja, a ima i onih koji su zbog nelegalnog držanja oružja bili i iza rešetaka.

PORODIČNA STRAST: Vuk Kostić
 

Najpoznatiji ljubitelj vatrenog oružja na estradi je Mira Škorić, za koju kažu da ima oko sokolovo i da iz pištolja puca bolje od mnogih muškaraca.


- Uzbuđuje me i pomisao da držim pištolj u ruci. Volim da pucam, naravno samo u streljani i moram da se pohvalim da sam dobar strelac. Čvrst stav i mirna ruka su dobitna kombinacija da pogodite metu u centar, a ja posedujem ove osobine. Neko se opušta u teretani ili kafiću, a ja ne mogu da se opustim ako nisam u streljani - priznala je svojevremeno Mira.

ORUŽJE KAO SVADBENI POKLON: Venčanje cece i Željka Ražnatovića Arkana
 

Njena najbolja prijateljica Ceca Ražnatović zbog oružja je imala gadnih problema. Tokom akcije Sablja pre devet godina u njenoj kući na Dedinju pronađen je čitav arsenal oružja, a ona je tvrdila da je to ostalo nakon smrti njenog muža Željka Ražnatovića Arkana. Pronađeno oružje bio je jedna od razloga za njeno privođenje i u pritvoru je provela četiri meseca.

Zbog nelegalnog držanja pištolja u istom periodu iza rešetaka je bio i Aca Lukas. Kao ćerka policajca Jelena Karleuša još kao devojčica imala je prilike da vidi oružje i, kako je svojevremeno rekla, radije se igrala očevim pištoljem i lisicama, nego s lutkama. I koliko god se njeni roditelji trudili da sakriju oružje od nje, ona ga je uvek pronalazila.

Kasnije, rado je pozirala sa pištoljem u rukama, pa postoje mnoge njene fotografije kako drži oružje. U streljani redovno vežba i Marija Šerifović, koja se pohvalila "da puca bolje od 80 odsto policajaca". Nakon pogibije Zorana Šijana, Goca Božinovska postala je veliki protivnik oružja iako je pre toga skoro redovno išla u streljanu. I glumac Vuk Kostić ljubitelj je oružja, ali isključivo onog za lov, pošto je strastveni lovac, a najčešće lovi u Topoli.


- Ljubav prema lovu gajim od detinjstva, to nam je porodična strast. Moj pradeda po majci je bio lovac, kao i otac i brat. Često mi društvo pravi i kum Bane Tomašević, koji je isto veliki zaljubljenik u lov - rekao je Kostić, koji ima lovačku pušku, ali i dozvolu za nošenje ovog oružja kao član lovačkog društva.
 

Anđelina voli noževe


Ni svetske zvezde nisu imune na oružje. Anđelina Džoli svojevremeno je priznala da je ljubitelj hladnog oružja i da ima zavidnu kolekciju noževa. Međutim, najveće iznenađenje bila je fotografija tinejdž zvezde Selene Gomez kako u streljani drži pištolj u ruci i nišani u metu, a koja se pojavila na Tviteru. Ona se pravdala kako samo vežba i ne vidi ništa loše u tome. 

2024 © - Vesti online