Ponedeljak 02.07.2012.
10:02
Vestionline, Beta

Bufon: Skidamo kapu Špancima, nismo ništa mogli

Nije se moglo više - Đanluiđi Bufon

"Ništa nije moglo da se uradi, skidam im kapu. Bili su superiorni i zbog toga smo lakše prihvatili poraz, jer smo se suočili sa snažnom silom kakva je Španija. Ovo je bio odličan turnir, bilo je lepo iskustvo. Jasno je da želite da ga osvojite kada ste već došli do finala, ali smo se suočili sa ekipom neprocenjive vrednosti", rekao je Bufon posle finalne utakmice u Kijevu (4:0).

Defanzivac Italije Đorđo Kjelini otkrio je medijima da je imao tri istezanja zadnje lože u proteklih šest nedelja i dodao da njegovo telo nije bilo u stanju da se oporavi.


"Moji mišići jednostavno nisu bili u stanju da se oporave i morao sam van. Gorak je osećaj zbog toka meča. I pre njega smo bili umorni, pa još moja povreda i Tijaga Mote… Nije lako da se čovek oporavi za dva dana posle onako intenzivne igre protiv Nemačke. Španija je apsolutno zaslužila da pobedi, ali je sramota što nismo bili u stanju da igramo kako smo to radili u grupnoj fazi", izjavio je defanzivac Italije.


"U svakom slučaju, niko ne može da posumnja u naš trud na ovom turniru. Radili smo naporno i treba da smo ponosni na ovaj EURO. On predstavlja polaznu tačku za našu budućnost, kada ćemo imati za cilj da pobeđujemo i osvajamo. Za mnoge od nas ovo je bila najvažnija utakmica naših karijera. Stvarno smo mislili da smo mogli da osvojimo šampionat i da ostvarimo taj san, ali moramo da priznamo da je Španija zaslužila pobedu", završio je Kjelini.

Španija je trijumfom na turniru u Poljskoj i Ukrajini odbranila titulu koju je osvojila pre četiri godine na prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj.

2024 © - Vesti online