Nedelja 01.07.2012.
23:42
Vestionline, Beta

Del Boske: Naredna odbrana titule u Brazilu

Sjajna generacija španskih fudbalera

"Veoma smo srećni, ovo je istorijski uspeh za španski sport. Ovo je fenomenalna generacija fudbalera koji znaju kako da igraju. Jasan je put kojim se kreće ovaj nacionalni tim, sada ne možemo samo da razmišljamo o Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde ćemo braniti titulu, već i o onome posle toga", rekao je Del Boske posle pobede njegove ekipe nad Italijom sa 4:0 u finalu EP u Kijevu.

Selektor Španije je kazao da su Italijani posle prvog primljenog gola bili opasan protivnik, ali da je ubrzo "sve došlo na svoje".

"Italija je odigrala odličan turnir, ali nisu imali sreće sa zdravljem igrača. Moglo je da se desi i da izgubimo, fudbal je čudan sport. Ova utakmica je bila odlična za moje igrače, kontrolisali su meč. Posle prvog gola, Italijani su bili opasni, ali je posle sve došlo na svoje", kazao je Del Boske i dodao:

"Imali su dan manje za odmor, mnogo vremena igrali sa 10 igrača i nije im bilo lako", dodao je španski selektor.

On je istakao da nije bitno da li imate napadača u timu, ako ima ko da daje golove.

"Najvažnija stvar u fudbalu jeste postizati golove i mi smo pokazali koliko inteligentne igrače imamo. Đordi Alba je postigao gol u finalu, to ume i Alvaro Arbeloa. Tim je izbalansiran, imamo i napadače, ali sam igrao sa igračima koji su u ovom trenutku u boljoj formi" kaže Del Boske.

Kapiten i golman španskog tima Iker Kasiljas kazao je nije bilo lako pobediti Italiju, iako je njegova ekipa na kraju stekla veliku prednost.

"Ono što je teško, mi smo učinili lakim. Neki ljudi misle da je 4:0 protiv Italije lako jer je utakmica delovala tako, ali mi smo polako napredovali na ovom turniru. Italijani su bili umorni, drugi gol ih je veoma pogodio", kazao je Kasiljas, prvi od igrača koji je u nacionalnom timu zabeležio 100 pobeda.

Strelac drugog gola Đordi Alba rekao je španskim medijima da je pobedu od 4:0 posvetio porodici i gradjanima u rodnom Lospitaletu.

"Veoma sam srećan. Sve je prošlo odlično i sada želim da uživam. Nisam bio siguran da li ću igrati na EP, a na kraju sam postigao gol u finalu. Osećam se fantastično i pobedu posvećujem ljudima u Lospitaletu, mojoj porodici, mom deki i svima koji me podržavaju", rekao je Alba.

Ovaj 23-godišnji fudbaler koji igra po levoj strani terena pre nekoliko dana je prešao iz Valensije u Barselonu.

"Klubovi su se sve dogovorili i postaću igrač Barselone. Sve se odvija odlično".

2024 © - Vesti online