Ponedeljak 02.07.2012.
00:12
Vestionline

Nikolić: Tražim od vlade borbu protiv kriminala

"Moj zahtev će biti da vlada istraži krimninal, a ako neće, biću im suprostavljen", rekao je Nikolić televiziji B92 upitan kako njegova doskorašnja stranka, Srpske napredna stranka (SNS), može da pravi vladu s Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije (SPS) posle optužbi za izbornu krađu.

Nemam uticaj na pregovore SNS-a i SPS-a: Tomislav Nikolić

Nikolić je rekao da nema uticaj na pregovore SNS-a i socijalista o pravljenju vlade, ali je istakao da ima poverenja u svog naslednika na mestu lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Kako je naveo, podržava i izjavu Vučića da ne mogu tajkuni da biraju pojedine ministre. Nikolić je rekao i da nije u mogućnosti da istraži "izbornu krađu", jer još nije formirana vlada, ali je dodao da očekuje da i to bude urađeno kada se vlast uspostavi.

"Ako Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije formiraju vladu, moći ću to (izbornu krađu) da istražim, a onda će vrh SPS koji sam optužio moći da kaže šta ćemo s pojedincima iz naših redova ili gospodine Nikoliću niste bili u pravu", rekao je Nikolić.

On je poručio i da će ako se dokaže da su izbori održani 6. maja pokradeni, oni koji su za to odgovorni biti primorani da napuste politiku.

"Kad dokažem da su izbori pokradeni, oni koji su izbore krali neće moći da budu na političkoj sceni", rekao je Nikolić i dodao da treba sačekati da vlada bude formirana i da će onda insistirati na borbi protiv kriminala.

2024 © - Vesti online