Nedelja 01.07.2012.
16:46
Vestionline

VB: Ana, Novak i Viktor u ponedeljak na Centralnom terenu

Prelomni trenutak za Anino učešće na Vimbldonu

Uvertira za srpski ponedeljak na Vimbldonu biće duel Švajcarca Rodžera Federera i Belgijanca Ksavijera Malisa, koji otvaraju program od 14 sati. Posle tog meča igraju Ana Ivanović i Viktorija Azarenka između 16 i 17h, a nakon toga Novak i Viktor. 

Đoković i Troicki 12 puta su igrali jedan protiv drugog, Viktor je dobio prvi meč u Umagu 2007, a Novak je slavio u narednih 11 mečeva, poslednji put u Majamiju pre četiri meseca.

Novak zna odlično Viktora i kaže da ne sme da se opusti u tom meču.

"Rosol je bio dobar primer da je sve moguće danas u sportu. Rafa, Rodžer, Marej i ja, uz još par momaka, smo dominantni na grend slemovima, i dolazimo redovno do završnica. Od nas se očekuje najmanje plasman u polufinale. Ali, tenis napreduje, svi igraju podjednako dobro. Drago mi je što vidim da Viktor igra dobro, jer je imao loš period. Ovo će biti veliki izazov za obojicu. Znam da mu je trava omiljena podloga i da ćemo imati psihički i fizički vrlo težak meč, pošto prijatelj igra protiv prijatelja, kazao je Đoković.


Sa druge strane, Troicki potvrđuje da neće imati šta da izgubi, i da ulazi u duel potpuno relaksiran od bilo kakvog pritiska.


"Svoj cilj da uđem u četvrto kolo već sam ispunio i biću opušten. Nije isto kada igrate protiv prijatelja i zemljaka, ili protiv nekog drugog tenisera. Nema tu preteranog radovanja, a prednost je to što znate kako vaš rival igra. Mogu samo da poželim da me servis posluži, a na kraju krajeva, u četvrtfinale će sigurno proći jedan Srbin", rekao je Troicki.

On kaže da protiv Đokovića samo uz maksimalno dobru igru, gotovo bez grešaka sa iskorištavanjem svih šansi i velikom srećom može da se nada pobedi.

"Znači mi to što sam prošao u drugu nedelju. Igram protiv najtežeg mogućeg protivnika i glavnog favorita za titulu. Nadam se da ovde neću stati, pa izlazim na teren sa željom da pobedim i pokažem da ponovo igram dobar tenis", zaključuje Troicki.

Ana Ivanović će između 16 i 17 sati na megdan Beloruskinji Viktoriji Azarenki u osmini finala. Ove dve teniseke su se do sada sastale četiri puta i skor je nerešen 2:2, s tim da je Beloruskinja dobila poslednji duel, ove godine u Madridu.

Ana pred ovaj meč ističe da će detalji odlučiti ovaj duel, kao i da će imati svoju šansu da se plasira među osam najboljih teniserki u Londonu.

2024 © - Vesti online