Nedelja 01.07.2012.
14:19
Smedia

Da li ste znali da i penis ima ličnost?!

Muškarac je bez njega ništa

Penis ima veće simboličko značenje nego bilo koji drugi ljudski organ, što je znak dominacije i zbog toga što se ponaša onako kako je njemu volja. Dakle baš kao "osoba".


Ne bismo se upuštali u psihoanalizu ili biologiju, ali nije loša proba ljubavnog odnosa ako penis, iako je fizički njegov, pripada oboma! Upravo se takav sklop programiranih osećanja muškarca perfektno prilagođava svakojakim iskušenjima i osećajima povezanim s ulogom u seksualnosti identitetom i razvojem.

Za Frojdovu formulaciju da se muškarac razvio u podsvesnom strahu da će mu žena ili ljubomorni roditelj uzeti penis, do toga da ga žena oseća kao nešto što je izgubila, moglo bi se reći da je biološki ispravna, ali vrlo pojednostavljena.


Činjenica je da u dobroj seksualnoj vezi on postaje "njihov" penis. I to zbog svog tkiva, erektibilnosti i tako dalje, čime fascinira oba pola, ali je njegova očigledna samostalnost pomalo zastrašujuća. Činjenica je da je ljudski penis relativno veći nego kod drugih primata, što je najverovatnije nasleđe takvih kompleksnih psiholoških funkcija, jer on je kako funkcionalan tako i estetski predmet.


Iz potpuno istih razloga stvaranja teskobe i praznoverja on je središte svih mogućih magijskih obreda. U njemu je vrlo često locirano muško samopoštovanje i osećaj identiteta. Ako nije funkcionalan ili ako ga, što je još gore žene odbace, odbiju ili ismeju, posledice će biti katastrofalne.

To objašnjava mušku iracionalnu preokupaciju veličinom njihovog penisa. Pri tome fizička veličina penisa nema ama baš nikakve veze s njegovom funkcionalnošću tokom seksualnog odnosa. Takođe, ako uzmemo u obzir da ženski orgazam nije zavistan o tome koliko joj ga duboko uguraš, već kako možeš da zadovoljiš partnerku. Naravno, nešto "veliko" može "najarcati" priličan broj žena, ali retke kažu da s takvim i više osećaju, piše Intimate Medicine.

Nerastegnuta vagina duboka je tek desetak centimetara, pa ako smo već kod toga važnija je njegova debljina. Ni veličina mlohavog penisa nema nikakve veze s veličinom nabreklog, jer penis koji je velik u opuštenom stanju u erekciji će se uglavnom manje povećati.

Veličinske razlika među rasama nisu spomena vredne, kao što ni njihova veličina nema ama baš nikakve veze s veličinom mišića raspoređenih po telu. Ako imate anksiozne (panične) predrasude bolje ih se oslobodite. Jer sve ovo je čista istina.

2024 © - Vesti online