Nedelja 01.07.2012.
11:01
Vestionline

Italija i Španija u borbi za prvaka Evrope

Pehar osvojen pre četiri godine brane Španci, koji bi pobedom postali prvi tim u istoriji koji je uspeo da odbrani krunu, a selektor Visente del Boske ušao u istoriju kao jedini stručnjak kome je uspelo da osvoji Ligu šampiona, Evropsko i Svetsko prvenstvo. Njegov tim je bez poraza u poslednjih 19 takmičarskih utakmica, a poslednjih devet je dobio bez primljenog gola.

"Igramo protiv četvorostrukog svetskog šampiona i glupo je pričati o tome da smo favoriti. Gledao sam sve njihove mečeve. Verujem da će primeniti recept kao protiv Nemačke. Njihov vezni red na čelu s Pirlom i De Rosijem nam je u prvom meču stvarao mnogo probleme, ali verujem da smo nešto naučili iz tog susreta, pa da ćemo večeras biti mnogo bolji", kazao je Del Boske.

Selektor Italije Ćezare Prandeli još nije izgubio zvanični meč s 'azurima', a na ruku mi ide i činjenica da su se od povreda oporavili Antonio Kasano i Danijele de Rosi.

"Nema razloga da se plašimo Španije. Trudićemo se da im pronađemo slabu tačku i pretvorimo je u našu prednost. To neće biti lako, jer će njima ovo biti treće uzastopno finale na velikim takmičenjima, što znači da su iskusni u ovakvim mečevima, ali i mi smo pokazali da vredimo. Tokom ovog EP smo rasli i postali ozbiljan tim, koji svako mora da poštuje", rekao je Prandeli.

Španci su bez takmičarske pobede nad Italijom (slavili posle penala u četvrtfinalu EP 2008) skoro ceo vek, jer je “crvena furija” poslednji put savladala “Azure” na Olimpijskim igrama 1920. godine. Od tada su odigrali 11 utakmica, Italija ima pet pobeda uz pet remija.

2024 © - Vesti online