Subota 30.06.2012.
17:49
Smedia

Zemljani "odgovorili" vanzemaljcima putem Tvitera

Foto: ilustracija
 

Godine 1977. objavljen je film Stevea Spilberga 'Bliski susreti treće vrste', u kojemu je tematizovan prvi susret sa vanzemaljcima. Spielberg verovatno nije ni znao da su naučnici samo nekoliko meseci ranije detektovali signal u trajanju od 72 sekunde iz smera sazvezđa Strelac, za koji veruju da je odaslan upravo od strane vanzemaljaca. Signal je postao poznatiji kao 'Wow' signal.

Tim istraživača, koji su ujedno i voditelji emisije 'Chasing UFO', skupće sve tvitove koji su tviteraši poslali vanzemaljcima, pretvoriti ih u digitalni kod i odaslati u svemir, 15. avgusta, na 35. godišnjicu primanja 'Wow' signala.

Vi ste svladali međugalaktička putovanja i komunikaciju. Mi smo stvorili Snooki i slične. Pobeda je vaša.', 'Zadnji put kada ste bili ovde zaboravili ste da pokupite Nikki Minaj i Lady Gagu. Sada su spremne da ih uzmete' , ' Ostavite krave na miru. Vratite se otimanju ludih farmera', 'Dragi vanzemaljci, ovo su moje koordinate. Molim vas, otmite me', 'Jeste li našli lek za mušku ćelavost', samo su neki od tvitova koji će se poslali u svemir.

Odgovori svemircima pristigli su na svim jezicima i iz svih krajeva zemaljske kugle. Sada nam preostaje da čekamo odgovor s druge strane. Ako ta druga strana uopšte postoji...

2024 © - Vesti online