Subota 30.06.2012.
08:53
Press

“Možda ćemo sledeću vladu opet praviti sa demokratama“

Slavica Đukić Dejanović: Pregovori sa demokratama išli su veoma teško, pre svega zbog ekonomskih pitanja
 

Hoće li pregovori sa SNS-om kraće trajati nego oni sa DS-om?
- Očekujem da nova vlada bude brzo formirana, da svi akteri koji učestvuju u pregovorima daju svoju punu snagu da se taj posao završi, da se formira vlada koja će što pre početi da radi i daje rezultate.


Odluku SPS-a da li da se prikloni DS-u ili SNS-u nazvali ste „emotivnom i moralnom dilemom". Zašto ste okrenuli leđa demokratama?

- U politici nema mesta emotivnosti, a političari koji vode ovakvu vrstu razgovora moraju biti lišeni emocija.


Šta je bio konkretan razlog za prekid saradnje za koju ste tvrdili da je dobra? Zašto od DS-a niste tražili mesto premijera?
- Pregovori sa demokratama išli su veoma teško, pre svega zbog ekonomskih pitanja. Saradnja sa SNS-om na koju smo se odlučili bila je neminovna. Sada je ispalo ovako.


Znači li to da ste ovim stavili tačku na svaku buduću saradnju sa demokratama?

- Ne, to ne znači da smo zatvorili sve priče sa DS-om. Sa njima samo formirali vlasti u mnogim gradovima širom Srbije koje dobro funkcionišu. Može se desiti da u sledećoj vladi budemo opet zajedno. Takvu mogućnost ne treba isključivati.


Kakav će Dačić biti kao premijer?

- Očekujem da bude energičan, da taj posao premijera obavlja sa istim elanom kojim je radio kao ministar policije. Ne sumnjam da će Dačić uložiti celog sebe u posao koji je pred njim i da će i na ovom, novom zadatku pokazati odlučnost.


Da li je tačno da ste vi budući ministar zdravlja?

- Ne znam, videćemo. SPS još nije odlučivalo o personalnim rešenjima za buduću vladu.

2024 © - Vesti online