Subota 30.06.2012.
08:00
MojPortal.ba

Koliko bi trebalo da traje savršen seks

Najvažnije je, zapravo, samo trajanje erekcije
 

Urbanih mitova o obdarenosti ovih ili onih naroda, rasa i ostalih podvarijanti ima koliko i riba u moru. Ovo je još jedna slična tema, pogotovo kad se uzme u obzir to da u današnje vreme otprilike 150 miliona muškaraca pati od problema s erekcijom, a tendencije rasta pokazuju da bi za desetak godina taj broj mogao biti više nego dvostruko veći.

Dužina trajanja erekcije glavni je preduslov za dužinu polnog odnosa, koji će jedino u slučaju dugotrajne i čvrste muškosti biti zadovoljavajući za oba partnera. Upravo su na to ciljali farmaceuti pri razvoju raznih plavih pilulica, koje služe za postizanje i održavanje erekcije. Iako se i o tome pričaju bajke, istraživanje je pokazalo da “vijagra” i slična sredstva produžavaju erekciju tokom snošaja tek za nekoliko minuta.

Seksualni terapeuti u SAD i Kanadi sproveli su još pre četiri godine istraživanje, čiji su rezultati pokazali da je poželjno trajanje polnog odnosa, ne računajući predigru, između 7 i 13 minuta. Uprkos svim lovačkim bajkama, u tim zemljama seks koji traje od 10 do 30 minuta proglašen je predugačkim.

2024 © - Vesti online