Petak 29.06.2012.
16:44
Vestionline, Beta

Igrači Kentakija dva prva pika na NBA draftu

Prvi pik na NBA draftu - Entoni Dejvis

Pošto je Nju Orleans iskoristio pravo prvog izbora i konačno uzeo krilo Entonija Dejvisa, Šarlot se odlučio za njegovog saigrača Majkla Kid-Gilkrista.

"Ruke su mi drhtale i dlanovi su mi se oznojili. Ustao sam i zagrlio Majkla, mog najboljeg prijatelja. Hteo sam da ga grlim ceo minut. Kada su pročitali moje ime, hteo sam da ostane blizu", rekao je Dejvis.

Ukupno su četvorica igrača iz Kentakija izabrana u prvom krugu, isto koliko je imala i Severna Karolina. Jedino je Univerzitet Nevada 1977. godine imao šestoricu igrača na "draftu", ali nijednog u prvom krugu.

Treći je birao Vašington, koji se odlučio za Bredlija Bila sa Floride, dok je Klivlend uzeo Diona Vejtersa sa Sirakjuza.

Sakramento je kao peti odabrao Tomasa Robinsona, Portland Dejmijena Lilarda sa Veber Stejta, Golden Stejt Herisona Barnsa iz Severne Karoline, a Toronto se odlučio na Terensa Rosa iz Vašingtona.

U prvih deset su još i Andre Dramond iz Konektikata, koji je otišao u Detroit, i Ostin River sa Djuka, koji je otišao u Nju Orleans.

NBA draft, Top 15 pikova:
1. Entoni Dejvis (Nju Orleans)
2. Majkl Kid-Gilkrist (Šarlot)
3. Bredli Bil (Vašington)
4. Dion Vejters (Klivlend)
5. Tomas Robinson (Sakramento)
6. Demijan Lilard (Portland)
7. Harison Barns (Golden Stejt)
8. Terens Ros (Toronto)
9. Andre Dramond (Detroit)
10. Ostin Rivers (Nju Orleans)
11. Majers Lenard (Portland)
12. Džeremi Lamb (Hjuston)
13. Kendal Maršal (Finiks)
14. Džon Henson (Milvoki)
15. Moris Herkles (Filadelfija)

2024 © - Vesti online