Petak 29.06.2012.
14:14
Vestionline

Zoran Erceg pojačao moskovski CSKA

Seli iz Istanbula u Moskvu - Zoran Erceg

Srpski krilni centar je potpisao ugovor na dve godinu, uz mogućnost da se saradnja produži za još jednu sezonu.

"Razgovarao sam sa Teodosićem, Krstićem, selektorom Ivkovićem i niko od njih nije mogao da mi kaže ni jednu jedinu lošu reč o CSKA. Naravno da sam srećan što sam potpisao za klub sa tako velikom tradicijom. CSKA svake godine ima najveće ciljeve i mislim da je želja svakog evropskog igrača da jednom dođe u CSKA. Naravno, igranje u ovakvom klubu nosi sa sobom i pritisak, ali ja sam spreman za tako nešto", rekao je Erceg koji je sa Bešiktašom osvojio duplu krunu u domaćem takmičenju i trofej u Evro čelendž kupu.

Na kraju sezone mu je istekao ugovor sa turskim šampionom za koji je prosečno beležio 14 poena i 4,6 skokova.

Novi-stari trener CSKA Etore Mesina pohvalio je napredak i univerzalnost Ercega.

"Zoran je jedan od najperspektivnijih velikih igrača u Evropi. Sviđa mi se njegova univerzalnost, što je dodatak igri ispod koša. Ima dobar šut sa distance i može da zapreti i spolja", rekao je Mesina.

"Značajno je napredovao prošle sezone i očekujemo da će nastaviti napredak kod nas. Nadam se da će Zoran biti pravo pojačanje", dodao je italijanski trener.

Košarkaš koji se našao na spisku selektora Dušana Ivkovića za kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji tako je postao saigrač Miloša Teodosića i Nenada Krstića, koji bi trebalo da produži ugovor sa Moskovljanima, jer mu aktuelni ističe 15. jula.

2024 © - Vesti online