Petak 29.06.2012.
09:37
danas.rs

Nebojša Stefanović (SNS) novi predsednik Skupštine Srbije?

Nije potvrdio informaciju: Nebojša Stefanović

- Nije to još dogovoreno. Razgovor o resorima u vladi i ostalim mestima u vlasti uslediće tek narednih dana. Ne kažem da je nemoguće da postanem novi predsednik republičkog parlamenta, ali ne mogu da potvrdim nešto što još nije precizirano. Ja sam čovek koji skoči pa onda kaže hop, kaže Stefanović za Danas.

Na pitanje da li je spreman da se uhvati u koštac s izuzetno odgovornim poslom vođenja parlamenta, sagovornik Danasa kaže da nije uputno i zahvalno da sam govori o svojim sposobnostima.

- Sačekao bih da se o svemu tome izjasnim tek ako mi bude ponuđena funkcija. Svaka priča do tada je preuranjena, rekao je Stefanović, uz obećanje da će, ukoliko zasedne u fotelju koju je do sada suvereno držala Slavica Đukić Dejanović, poput nje biti prilično dostupan medijima.

Ko je Nebojša Stefanović?

Nebojša Stefanović, rođen 1976. u Beogradu, bio bi najmlađi predsednik Narodne skupštine Srbije u njenoj istoriji, godinu dana mlađi i od Olivera Dulića iz DS, koji je vodio parlament 2007-2008. godine.

Završio je Devetu beogradsku gimnaziju i Fakultet za poslovne studije na Megatrendu. Magistar je ekonomskih nauka. Radno iskustvo je sticao radeći u privatnim firmama različitih delatnosti, od distribucije računarske opreme do marketinga.

Postao je član SRS na Novom Beogradu.

- Tamo su primetili moj rad, onda sam polako napredovao, pa sam stigao do Generalnog sekretarijata SRS kod Aleksandra Vučića, gde sam bio i njegov zamenik, kaže on.

Bio je odbornik u Skupštini grada Beograda i poslanik u Skupštini Srbije, gde je predsedavao Odboru za trgovinu i turizam. Nakon rascepa u SRS, prelazi u novoosnovane naprednjake. Predsednik je Gradskog odbora SNS u Beogradu i potpredsednik Glavnog odbora stranke, a i poslanik je u novom sazivu parlamenta.

2024 © - Vesti online