Petak 29.06.2012.
01:13
Blic

Crnogorci Rusima lomili ruke na fudbalu

Fudbalsko igralište na kojem je došlo do tuče

Stadion kraj jezera na koji su prvotimci ruskog prvoligaša iz Perma i kluba iz Golubovaca kraj Podgorice istrčali da odigraju kontrolnu utakmicu pretvorio se u 69. minutu u bokserski ring. Najpre je došlo do verbalnog sukoba nekolicine igrača, a već nekoliko sekundi kasnije zavladao je opšti metež.


- Rezervni igrači i stručni štabovi utrčali su u teren. Tukao je ko je koga i čime stigao. Sevale su pesnice, udarci nogama, i korner zastavice su korišćene u tuči... Neko je potegao čak i skije, rekvizit za zimske sportove, i njima redom udarao... Verovatno ih je izneo iz priručne kućice koja se nalazi uz teren - priča očevidac koji je nerede pratio s tribina.

Punih petnaest minuta zeleni tepih ličio je na bojno polje.


- Sukob se mogao i naslutiti. Još od prvog minuta kurpulentniji i fizički jači Rusi u nekoliko navrata oštro su startovali na Zećane. U jednom trenutku igrač Amkara je uklizao fudbaleru Zete i bukvalno ga bacio na ogradu između terena i tribina - dodaje sagovornik “Blica“.

Kako je saopštila policija, protiv 12 igrača oba tima podneta je prekršajna prijava i oni su u skraćenom postupku osuđeni na novčane kazne.


- Akteri ovog događaja saslušani su preksinoć u Osnovnom sudu u Čajetini, a ruski igrači koji su se pojavili sa gipsom na rukama naveli su da nisu povređeni u tuči, već “verovatno tokom utakmice“ - rekao je izvor “Blica“ upućen u epilog prekinute utakmice.

Duel sa Permom pratio je iz gledališta i Radojica Božović, počasni predsednik Zete, kontroverzni biznismen i nekadašnji oficir “crvenih beretki“. Informacije koje su preneli podgorički mediji da je Božović učestvovao u tuči i da je tom prilikom povređen ispostavile su se kao netačne.

- Božović se na poluvremenu pojavio na terenu i sudiji skrenuo pažnju na grubu igru Amkara.


Kada je počela tuča i kada su stvari počele izmicati kontroli, on je ponovo ušao na igralište i smirivao strasti - kaže naš sagovornik.


Ekipa Amkara juče je, prema ranije utvrđenom planu priprema, napustila Zlatibor i otputovala u Rusiju. Ekipa “Blica“ zatekla je u odmaralištu “Ratko Mitrović“ prvotimce i funkcionere Zete koji su odbili fotografisanje i razgovor.

- Nije bilo ništa strašno, prijateljski smo se rastali sa Amkarom. Zvali su nas sa beogradskog aerodroma i poželeli nam sve najbolje - bilo je sve što su Zećani rekli.

2024 © - Vesti online