Petak 29.06.2012.
10:02
Vestionline, Beta

Italijani oduševljeni, Prandeli ponosan!

"U poslednjih 15 minuta smo upropastili dve fenomenalne šanse da povedemo sa 3:0 i onda smo bili prinuđeni da se branimo, ali sve u svemu, odigrali smo izuzetnu utakmicu i ponosan sam na moje igrače. Uradili smo ono što smo želeli i napravili Nemačkoj mnogo problema", rekao je Prandeli posle pobede od 2:1 u Varšavi.

"Posebno bih istakao igru kroz sredinu Rikarda Montoliva i igru jedan na jedan Antonija Kasana. Što se Marija Balotelija tiče, njegova karijera je tek počela", dodao je Prandeli.


Selektor "azura" je kazao da je Španija favorit u finalu, ali da se i njegova ekipa nešto pita.

"Španija je favorit u finalu što se tiče iskustva i doslednosti u igri, ali se i mi nešto pitamo. Najvažnije je slediti primer kako se borimo za svoj dres i svi treba da pokažu poštovanje kada govore o Italiji", istakao je Prandeli.


Vezni fudbaler Italije Klaudio Markizio kazao je da je njegova ekipa imala velike prilike da ubedljivije pobedi, ali da mu je drago što nisu kažnjeni za promašaje.

"Prezadovoljan sam, ali očekujem da ću biti još zadovoljniji u sledećoj utakmici. Opstali smo u drugom poluvremenu, iako smo imali velike prilike da postignemo i treći gol. Ono što je najbitnije je pobeda. U finalu protiv Španije moramo da damo sve od sebe, izvučemo poslednji atom snage", kaže Markizio.


Defanzivac Italije Đorđo Kjelini rekao je da je za njegove saigrače igranje u finalu pre 10 dana bio samo san.

"Igranje u finalu je pre 10 dana za nas bio samo san. Sada ga proživljavamo zajedno sa milionima Italijana. Verovali smo u pobedu od prvog minuta i bili smo ubeđeni u nju. Nemci imaju strašan tim, stisli su nas, ali smo se dobro odbranili", rekao je Kjelini.

Levi bek Federiko Balzareti istakao je da je veoma srećan kako je njegova ekipa odigrala polufinalnu utakmicu.

"Veoma sam srećan kako smo odigrali i prošli u finale. Odigrali smo fantastičan meč protiv fantastičnog tima. Sada želimo da trijumfujemo i osvojimo trofej. Uživamo u pobedi, ali već sutra počinjemo da razmišljamo o Španiji i finalu", istakao je Balzareti.

Italija će u finalu igrati protiv aktuelnog evropskog i svetskog prvaka Španije, u nedelju, 1. jula na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

2024 © - Vesti online