Subota 23.01.2010.
00:53
Tanjug

Tadić: Hiseni direktno preti!

Boris Tadić ne razume besmislene izjave Skednera Hisenija

"To je veoma čudno shvatanje dijaloga i pregovora. Po mom mišljenju to je direktna pretnja. Ovo je nedopustivo i pokazuje destabilizujuće posledice politike privremenih vlasti. Mi svi trpimo posledice pogrešne politike naših lidera 1990-ih i zbog toga mi je žao, a svi koji koriste te argumente ponovo destabilizuju region" poručio je Tadić.

Tokom izlaganja u SB UN Hiseni je rekao da Kosovo odbija nove pregovore o statusu sa Srbijom, ocenivši da je kosovska nezavisnost nepovratna.

Hiseni: Srbija se meša u naše stvari

Pokušavši da u debati odgovori predsedniku Srbije, Hiseni je naveo da bi Priština i Beograd trebalo da pomognu jedni drugima u evropskim i NATO integracijama, ponovivši stav da novi pregovori o statusu nisu mogući.
"Kosovo je usmereno ka miru i dijalogu sa svim susedima i mi smo poslednja zemlja na svetu koja želi nered i destabilizaciju. Međutim, srpska vlada se meša u pitanja Kosova i ovakvo mešanje destabilizuje region", naveo je Hiseni.

Osvrćući se na situaciju u pokrajini i posebno na izbore 15. novembra, Tadić je ukazao da je u provom krugu izbora glasalo samo 6.022 od 100.000 Srba koliko ih živi na Kosovu, odnosno svega 6 odsto.

Govoreći o situaciji u vezi sa snabdevanjem strujom, Tadić je rekao da je EPS obezbedio struju za obične ljude koji žive na severu Kosova zato što je KEK obustavio snabdevanje strujom i to tek posle tog poteza KEK-a.

Predsednik Srbije je izrazio nadu da je moguće naći praktično rešenje i depolitizovati ovo pitanje.

Tadić je iskoristio priliku da se zahvali 127 zemalja koje poštuju principe Povelje UN time što ne priznaju Kosovo.

2024 © - Vesti online