Četvrtak 28.06.2012.
16:56
Vestionline

Ana Ivanović u trećem kolu Vimbldona

Odlična igra Ane Ivanović na Vimbldonu

U narednom meču 3. kola rivalka Ane Ivanović biće Nemica Julija Gerges koja je takođe u dva seta izbacila iz daljeg takmičenja Anastasiju Jakimovu.

Ivanovićeva je dobro počela meč, ali je Bondarenkova prva napravila brejk za 2:3. Ipak, Ukrajinka nije uspela da ga pretvori u veću prednost, jer je Ivanovićeva vratila brejk, a potom uhvativši zalet, osvojila tri gema u nizu za osvajanje prvog seta - 6:3.

Srpkinja se na početku druge deonice mučila sa servisom, što je Bondarenkova iskoristila za vođstvo od 3:0. Ana se nije predavala već je oduzela servis protivnici i smanjila 3:2. Ukrajinka potom vraća istom merom i osvaja naredna dva gema za veliko vođstvo od 5:2, ali je Ivanovićeva onda počela da udara iz svih oružja,a posebno iz forhenda, što joj je donelo nadu da može da završi meč u dva seta.

Uspela je Ana da se izvuče i uključi u borbu za drugu deonicu, pošto je stigla do 5:5, a onda je pri vođstvu Bondarenkove 6:5 odbranila set loptu i izvukla taj-brejk.

Tri duple servis greške ukrajinske teniserke na startu taj-brejka donele su veliku prednost Ivanovićevoj koja je povela sa velikih 6:0, a onda je napravila nekoliko neiznuđenih grešaka, da bi na svoj servis potvrdila pobedu rezultatom 7:3.

2024 © - Vesti online