Četvrtak 28.06.2012.
17:49 >> 18:01h
Beta, Srna

KPS skidao Srbe i bacao zastave

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policijske službe na punktovima na prilazu Gazimestanu sprečili su danas prilazak ovom spomeniku svim učesnicima koji su na sebi imali majice sa oznakama "Kosovo je Srbija" i slično.

Predsjednik Organizacionog odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov rekao je Srni da je kosovska policija, prilikom oduzimanja majica upotrebljavala silu i da je tom prilikom povređeno nekoliko ljudi.


Arlov je naveo da su povređeni ljudi koji su se opirali da policiji predaju majice sa obeležjima i natpisima Srbije, Republike Srpske, Banjaluke i slično, ističući da međunarodne snage nisu reagovale na to.

"Onda smo mi iz revolta poskidali majice i zatim išli na Gazimestan da prisustvujemo parastosu poginulim žrtvama od Kosovskog boja do danas", rekao je Arlov koji je boravio na Kosovu i Metohiji gde je sa veteranima FK "Vrbas" iz Banjaluke odneo pomoć Srbima.

Arlov je rekao da ih meštani nisu napadali. On je potvrdio da su majicu skinuli i novinaru Radio televizije Republike Srpske Siniši Mihailoviću, iako nije imala nikakva obeležja.

Prema njegovim rečima učesnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu nisu imali nikakvu zaštitu, zbog čega su ovakvim nastupom kosovske policije narušena njihova demokratska prava.

"Kao čoveku jako mi je žao što to sve prolaze Srbi, još u Srbiji", istakao je Arlov.

On je dodao da ove godine na Gazimestanu nije bila postavljena ni zastava Cara Lazara, što je do sada bio slučaj. 

Arlov je naveo da im policija nije dozvolila ni da odu u selo Miloševo, samo 300 metara od glavnog magistralnog puta Priština-Kosovska Mitrovica kako bi odneli poklone za osmoro dece i darivali srpskog dečaka koji je rođen pre 14 dana. Obrazloženo im je da je to zbog njihove bezbednosti.

2024 © - Vesti online