Četvrtak 28.06.2012.
13:01
Vestionline

Đoković: Pobeda teža nego što izgleda

Služio ga servis - Novak Đoković

"Pobedio sam bez izgubljenog seta, ali je meč bio mnogo izjednačeniji nego što krajnji rezultat pokazuje. Bio sam u problemu u drugom setu, jer teško je prilagoditi kretnju kada igrate sa zatvorenim krovom. Osvetljenje je bilo mnogo dobro, ali kada je zatvoreno morate da se prilagodite kretnji, jer zbog vlažnosti trava postaje klizavija, naročito u zadnjem delu terena. Tu mora biti prlagođavanja u kretnjim, morate biti malo oprezniji. Osim toga loptica putuje malo sporije jer su čupavije i veće, što je meni danas išlo malo u korist, da mu neutrališem servise", rekao je Novak Đoković za B92 posle meča 2. kola u kojem je uspeo da pobedi mladog Amerikanca Rajana Harisona rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:4.

"Harison ima snažan servis i bilo je zadovoljstvo igrati ovako uzbudljiv meč, a mislim da su i navijači uživali. On je precizno servirao, ali kada je trebalo da odigram agresivnije, osvojio sam ključne poene koji su mi donele brejkove".


Srpski teniser je ponovo istakao koliko mu znače nastupi na Vimbldonu.

"Svaki put kada izađem na Centralni teren oseti se neka posebna energija, u kojoj uvek pokušavam da uživam. Zadovoljan sam pruženom igrom, mislim da sam igrao dobro od prvog do poslednjeg minuta. Slobodan dan ću iskoristiti da se skoncentrišem na oporavak i da se spremim za pobedu", zaključio je Đoković koji u narednom kolu čeka pobednika meča između Nemca Benjamina Bekera i Radeka Štepaneka iz Češke.

Taj duel je sinoć prekinut u drugom setu zbog mraka, Štepanek je dobio prvi set, a Nemac vodi sa 6:5 u drugom.

2024 © - Vesti online