Četvrtak 28.06.2012.
10:39
Vestionline

Avanturistička trka - provod za vikend

 

Organizacija Wild Serbia iz Valjeva priređuje manifestaciju "Valjevski izazov". Na ovaj događaj možete doći kao učesnik trke i oprobati se u avanturističkim sportovima ili na "ekstremnu žurku" koja se organizuje u selu Petnica, šest kilometara od Valjeva.

Učesnici ove avanture okupiće se u petak, 6. jula u 20 časova na planini Magleš u mestu Rastilo. Tu će se obaviti provera opreme, potpisivaće se izjave o saglasnosti za učešće u trci i upoznati sa pravilima. Spavaće se u šatorima.

Trka počinje u subotu 7. jula u devet sati. Prvo sledi 25 kilometara mauntin bajkinga, pa bavljenje speleologijom - prolazak horizontalne neuređene pećine - 200m, potom je na programu kanjoning - vodopadi do 2m, trek 10km, skokovi u vodu (3m, 5m ili 10m), plivanje 200m.

Za 17.00 je predviđen kraj trke i dolazak takmičarskih timova na Petničko jezero u selu Petnica. Potom će biti organizovana žurka na otvorenom. Spavanje u šatorima ili u seoskim domaćinstvima.

Evo kako je to izgledalo na prethodnim trkama:

U nedelju 8. jula biće proglašeni pobednici, dodeljene diplome i nagrade učesnicima trke uz celodnevnu žurku, akrobacije na vodi i kupanje na Petničkom jezeru. Pogledajte kako izgledaju te akrobacije na vodi, istina na nekom drugom mestu:

Nagradni fond za avanturističku trku "Valjevski izazov 2012" je 600 evra za prvoplasirani tim.

2024 © - Vesti online