Četvrtak 28.06.2012.
03:07
Alo!

DS preti SPS-u da će otkriti afere!

Da li će neuzvraćena (politička) ljubav dovesti do ozbiljne svađe: Ivica Dačić i Boris Tadić, čelnici socijalista i demokrata
 

Sagovornik lista, blizak pregovorima Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, rekao je o čemu se konkretno radi:


- Demokrate već nekoliko dana, zapravo od trenutka kada se u medijima pojavila informacija da će socijalisti napraviti parlamentarnu većinu sa SNS-om, preko posrednika šalju signale i poruke da će kao opozicija javno otvoriti mnoga pitanja koja se odnose na koaliciju oko SPS-a, i to konkretno slučaj “Kolubare“, “Galenike“ i afere u vezi sa pojedinim bliskim saradnicima Ivice Dačića, ali i o tome kako je moguće da koalicija oko SPS-a i stranka Bogoljuba Karića, koji je na poternici, budu zajedno u vlasti - objašnjava naš sagovornik.


U SPS-u niko zvanično nije hteo da komentariše saznanja lista “Alo!“, ali je novinarima rečeno da su i do njih stigle takve glasine.


- Evo mi njih javno pitamo, ako su sve to znali, zašto su četiri godine ćutali i sedeli zajedno sa nama u vladi - rekao je za “Alo!“ sagovornik iz vrha SPS-a.

A da su odnosi na relaciji SPS-DS iz dana u dan sve lošiji, govori i to da je samo pitanje dana kada će pregovori o formiranju vlade između stranaka koje se nalaze u okviru ove dve koalicije biti prekinuti i odmah započeti novi pregovori o vladi na relaciji SPS-SNS. To može da se desi već danas ili sutra i očekivano je da Dačić to i saopšti Borisu Tadiću, zaključio je sagovornik lista “Alo!“.

2024 © - Vesti online