Četvrtak 28.06.2012.
05:35
Alo!

Deci ubio majku, pa ih častio bananicama

Soba u kojoj je Dejan Belčić ubio bivšu nevenčanu suprugu
 

Nakon krvavog pira, prišao je svojoj prestravljenoj deci iz zajednice sa Radmilom, Zlatku i Svetlani, pružio im krem bananice i rekao da “imaju nešto od oca“.


- On je i ranije pretio kako će ubiti Radmilu, s kojom je živeo do pre godinu dana, ali ga niko nije shvatao ozbiljno. Strašna tragedija! Jadna Radmila je bila usvojena kada je imala dve godine, a sada su njena dečica siročići... - pričaju meštani u Brestovcu.


Tragedija je otpočela kada je naoružani Dejan stigao do kuće i opalio jedan hitac u vazduh. Radmilin muž Zoran je izašao napolje da vidi šta je puklo kada ga je pomahnitali Dejan pogodio s tri hica u grudi.


- Bili smo u kući kada smo čuli pucnjavu. Nismo ni slutili da je odjeknula puška, već smo mislili da je pukla guma. Izašli smo napolje i videli Zorana s puškom. Nismo smeli da mu priđemo i bili smo šokirani onim što smo videli - rekao nam je prvi komšija Slobodan Ursulović.
 

Siročiće nema ko da čuva i hrani

Radmila i Zoran su oko godinu dana živeli zajedno, a pretpostavlja se da bivši suprug to nije mogao da podnese. Kako kažu meštani, Radmila je nakon razlaza sa Dejanom živela mirnim životom. Bila je vredna i čuvala je jednu nemoćnu staricu iz sela.
O sudbini dvoje siročadi, koje sad nema ko da čuva, odlučivaće Centar za socijalni rad koji je zbrinuo mališane.

Cela drama odigrala se naočigled ukućana i Radmilino dvoje dece, Zlatka (9) i Svetlane (4).


- Ispred kuće je prvo odjeknulo nešto kao petarda. Zoran je otvorio vrata da vidi o čemu se radi, a onda je pogođen prvo jednim, pa onda sa još dva metka - rekao nam je jedan od ukućana, dodajući da su pokušavali da se prikriju i zaključali vrata kako bi ga spečili da nastavi s ubijanjem.


- Zatvorili smo vrata kako ne bi mogao da nastavi svoje ludilo, ali je on valjda kundakom razbio prozor, provukao cev i naočigled dece, koja su stajala u uglu sobe, u nemoćnu Radmilu ispalio dva hica - rekao nam je sagovornik još uvek u šoku.


Kada je Radmila pala, on je uspeo da uđe u sobicu ne obraćajući pažnju na mrtvu Radmilu, njenu sestru i zeta, već je krenuo ka deci. Prišao je, pomilovao ih i iz džepa izvukao krem bananice rekavši da “samo to ima da im da, da imaju nešto od oca“.


Nakon ubistva, Belčić, koji je radio kao rudar u rudniku Bogovina kod Boljevca, išetao je iz kuće i krenuo glavnom ulicom Brestovca opasan redenicima s mecima, noseći lovačku pušku. Ubrzo ga je zaustavila i uhapsila policijska patrola. Nakon uviđaja kome su prisustvovali tužilac i istražni sudija Višeg suda u Zaječaru, Dejanu Belčiću je određen pritvor.

2024 © - Vesti online