Četvrtak 28.06.2012.
10:03
Vestionline, Beta

Del Boske: Neverovatan napor, ponosan sam!

Veselje - fudbaleri Španije

"Igrači su uložili neverovatan napor, posebno u produžecima, kada su bili na izdisaju i ponosan sam zbog toga. Bili smo malo spori, ali smo uspeli na kraju. Penale su izvodili oni koji imaju više samopouzdanja. Moramo dobro da se odmorimo i oporavimo za finale", rekao je Del Boske posle meča u Donjecku.

Defanzivac Španije Serhio Ramos rekao je da je njegova ekipa zaslužila plasman u finale Evropskog prvenstva.

"Želeo sam da šutiram penal, pošto sam promašio za Real Madrid, a oduvek sam želeo to da uradim na ovaj način. Uzbuđen sam, ova ekipa je zaslužila da se plasira u finale. Ponosan sam što sam Španac i što sam doneo novi uspeh našem sportu. Svejedno mi je da li će nam protivnik u finalu biti Nemačka ili Italija", rekao je Ramos.

Vezni fudbaler "furije" Sesk Fabregas kazao je da je njegova ekipa bila borbena, međutim da nisu odigrali na najvišem nivou.

"Odigrao sam očajno, ali je ostatak tima radio naporno, trčao, borio se. Tri finala u četiri godine, ne znam da li je to još neko uspeo u istoriji, ali osećaj je fantastičan. Nismo bili na najvišem nivou, ali se nadam da će se to u finalu promeniti i da ćemo slaviti na kraju", kazao je Fabregas.

Kapiten i golman Španije Iker Kasiljas istakao je da je njegova ekipa imala mnogo sreće.

"Oduvek sam govorio da su penali lutrija, imali smo mnogo sreće. Bili smo mnogo umorni od prethodne utakmice, međutim ne želim da to bude izgovor. To je jednostavno uticalo na nas. Sada moramo dobro da se oporavimo za finale", istakao je Kasiljas.

2024 © - Vesti online