Sreda 27.06.2012.
04:52
Blic, Jutarnji list

Misteriozna smrt mlade hrvatske političarke, vrh stranke na testu za drogu

Martina Duras Pauletić
 

Ljubavni trougao, droga, razvod, očajni roditelji, ugledni političari, sve su to elementi koji podgrevaju priču, a u isto vreme osobe koje su bile najbliže Martini i verovatno znaju ili bar slute što se tog kobnog dana u podstanarskom stanu dogodilo, ćute. Bar za sada, piše "Jutarnji list".


Damir Kajin, potpredsednik IDS-a, javno je u intervjuu za Dnevnik 3 HRT-a zatražio da se slučaj istraži i istina objavi radi mira porodice, stanovnika Pule, ali i IDS-a na čemu insistira i njihovo članstvo.


- Iako mi je šef policije rekao da je istragom utvrđeno kako u pozadini te tragedije nije bilo droge, a ni nasilja, za zatvaranje slučaja čekaju se još nalazi toksikološkog veštačenja. Verujem da će istina izići na videlo jer se za taj slučaj zainteresovao i državni vrh. Nazvao me i otac te devojke, koji je očajan i treba ga razumeti. On želi da što pre čuje punu istinu - kaže Kajin.

 


O celom slučaju, iako mu je Martina Duras bila najbliža saradnica, još se nije oglasio ni pulski gradonačelnik Boris Miletić, a upravo se njegovo ime spominje u raznim kombinacijama, čak da je kobnog dana bio u njenom podstanarskom stanu.


Bliski gradonačelnikovi krugovi odbacuju te insinuacije, a Miletić nema ništa protiv testiranja na droge kako bi se zaustavile neutemeljene optužbe. Iz pulske gradske uprave takođe demantuju da je stan u kojem se dogodila tragedija bio gradski.


Prema navodima upućenih, Martina se uselila u podstanarski stan par dana pre tragedije. Bila je, kažu, nesrećna, i zato je pre nekoliko meseci podnela zahtev za razvod.

2024 © - Vesti online