Utorak 26.06.2012.
21:51
Beta

Saga se nastavlja: Sutra razgovori SPS i SNS

"Mislim da sutra u toku dana treba da počne razgovor sa SPS-om, jer Srbija više ne može da čeka i vreme je da se formira nova vlada", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Foto: Ilustracija

Stefanović je kazao da bi vlada u kojoj bi bile SNS i SPS bila dobra jer bi, kako je naveo, imala legitimitet. On je kazao da je SNS sa socijalistima imala samo neformalne razgovore i da je "spremna da sutra razgovara sa njima".

Stefanović je rekao da i SNS zanima šta SPS kaže da je prepreka za formiranje nove vlade i da li još važi njihov koalicioni sporazum dogovoren sa Demokratskom strankom, 8. maja.

"I mi smo zainteresovani da čujemo taj odgovor i da li SPS nije više raspoložen da razgovora sa DS-om", kazao je Stefanović agenciji Beta.

DS je večeras zatražila od socijalista da saopšte šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni dogovor postignut 8. maja, dva dana nakon parlamentarnih izbora.

Potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović rekla je za Betu da pregovori sa DS-om idu "jako teško", ali da još nisu prekinuti jer odluku o tome treba da usvoje stranački organi.

Koalicioni partner socijalista, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, rekao je danas da SNS predsedniku SPS nudi mesto premijera.

2024 © - Vesti online