Utorak 26.06.2012.
15:39 >> 15:37h
Beta

Kamenovana kuća Srbina povratnika

U napadu povređen pas i oštećena prikolica (foto:ilustracija)

"Noćas nismo spavali, jer je komšija zvao oko ponoći i rekao da se neko mota oko njegove štale. Tako smo ostali budni i nešto posle dva sata po ponoći začuo se snažan prasak. Istrčao sam iz kuće u dvorište kada je drugim kamenom pogođen pas, a onda se sve utišalo", rekao je za Komatović.

Komatović je ocenio da napadom lopovi možda proveravaju da li je kod kuće bi mogli da kradu, ili da je napad poruka da se iseli. Komatović je obavestio policiju koja je odmah došla, a policajci su mu rekli da nisu poneli opremu za uviđaj i da ne dira kamenje kako bi istražni tim mogao da obavi uviđaj, ali da taj tim još nije došao. On je od policije tražio da patrola svaka dva sata obilazi selo Žač, jer je, prema iskustvima, moguće da noćas isti napadači ponovo napadnu kuće povratnika. Porodice Komatovića i Drljevića obišli su danas i pripadnici slovenačkog Kfora.

Srbi sa Kosmeta: Nikog ne zanima kako smo

Albanci su 2010. godine protestovali zbog povratka Srba u Žač i tvrdili da među povratnicima ima ratnih zlocinaca. Tada su napadali povratnike i pucali u pravcu povratnickog kampa, a policija je uhvatila dva Albanca koji su napadali povratnike.

Predsednik opštine Istok Haki Rugova je u oktobra 2011. godine rekao agenciji Beta da "među Srbima povratnicima u selo Žač, prema optužnici u koju je imao uvid, nema ratnih zločinaca". 

2024 © - Vesti online