Utorak 26.06.2012.
13:17 >> 13:58h
Beta

Dinkić izbacio Maju Gojković

Prekršila koalicioni sporazum, jer je "mimo znanja i saglasnosti" URS-a samostalno ponudila DS-u dva mandata

"Maja Gojković je u više navrata u poslednjih mesec dana grubo prekršila koalicioni sporazum i odluke Predsedništva URS-a. Uprkos odluci Predsedništva da se pregovori s potencijalnim partnerima na republičkom i na lokalnom nivou o formiranju vlasti vode jedinstveno, Maja Gojković ih je vodila samostalno, neovlašćeno i u svom ličnom interesu", navodi se u saopštenju sa sednice Predsedništva URS-a.

Osim toga, Narodna partija je mandate osvojene na listama URS-a na lokalnim izborima u Leskovcu, Nišu i Mladenovcu takođe zloupotrebila u sopstvenom interesu, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je ovakvim postupcima Narodna partija "pokušala da uruši jedinstvo i nanese štetu Ujedinjenim regionima Srbije, zbog čega je danas doneta jednoglasna odluka o njenom isključivanju iz URS-a".

Predsedništvo URS-a je zahvalilo Maji Gojković na dosadašnjoj saradnji i poželelo joj puno uspeha u daljem političkom radu. Predsedništvo URS-a je, zbog odličnih izbornih rezultata, uvrstilo u svoje članstvo Gorana Ljubića iz Doljevca, Nenada Stevanovića iz
Osečine, Dragana Milića iz Velikog Gradišta i Darka Tomića iz Trgovišta.

Maja Gojković iz medija saznala da je isključena iz URS-a

 

Predstavnici Narodne partije (NP), koja je isključena iz političkog saveza Ujedinjeni regioni Srbije (URS), o svom isključenju su saznali od novinara, rečeno je agenciji Beta u toj stranci. Predsednica NP Maja Gojković rekla je da nju niko nije pozvao na
sastanak predsedništva URS-a, na kom je odlučeno da Narodna partija bude isključena iz tog saveza.

 

Ona je TV B92 rekla da su "razlozi za to samostalno političko
delovanje Narodne partije" i to što je odlučila da održi obećanje dato u kampanji, a to je da prvenstveno sarađuje s Demokratskom strankom (DS) i da se "s predsednikom DS-a Borisom Tadićem razgovara o formiranju buduće vlade".

 

"Obrazloženje isključenja koje je napisao URS znači da ih nije ni interesovalo šta smo mi razgovarali sa Tadićem", rekla je Gojkovićeva i navela da ne vidi "u čemu je smrtni greh" kada predsednik jedne stranke razgovara s jednim od kandidata za premijera.

 

"Uostalom, razgovarali su i ostali predsednici stranaka koje čine koaliciju URS-a, samo što to neko javno prizna a neko o tome ćuti", kazala je Maja Gojković i istakla da je Predsedništvo Narodne partije odlučilo da dva poslanika te stranke u parlamentu nastupaju samostalno.

 

"Taj dopis ćemo dostaviti Skupštini Srbije, a i svakako bi došlo do razlaza između nas i G17 plus", rekla je predsednica Narodne partije i ocenila je očigledno da se član u URS-u može biti član samo ako se bespogovorno sluša.

2024 © - Vesti online