Utorak 26.06.2012.
12:06
Vestionline, Beta

Srbi hakovali sajt HNS

Prema pisanju medija, na stranici se, pre njenog gašenja, neko vreme mogla videti samo srpska zastava i video zapis sa utakmice Zenit – Hajduk odigrane u oktobru 2010. u okviru Evropske lige na kome se čuju navijači kako pevaju "Ubij, ubij, ubij ustaše!".

Iz nekog razloga pojedini mediji, koji su izvestili o događaju, nazvali su klub Zenit iz Sankt Peterburga srpskim, kao i njegove navijače, valjda zbunjeni jednom srpskom zastavom koja se vidi na snimku.

Iznad videa bila je ostavljena i poruka na ćirilici u kojoj je pisalo "ustaški zločini nad Srbima nikad neće biti zaboravljeni".

Mediji nagađaju da je mogući povod za ovaj sajber napad na stranice Hrvatskog fudbalskog saveza činjenica da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. Hrvatska i Srbija igraju u istoj grupi.

Srpski hakeri su, prema pisanju medija, napali internet stranicu Hrvatskog radija Vukovar s porukom da će Hrvati kad-tad odgovarati za zločine nad srpskim narodom i s videom na kome su značajne ličnosti iz srpske istorije, ali i Arkan i general Ratko Mladić.

2024 © - Vesti online