Utorak 26.06.2012.
09:07
Kurir

Amerikanci vežbali odbranu od napada zombija

Spremaju se za njihov dolazak

Posle serije kanibalskih napada širom Amerike, koji su izazvali strah da će se među ljudima raširiti zombi virus i da će početi da jedu jedni druge, stanovnici Mejna nisu želeli da rizikuju. Oni su tokom vikenda održali vežbe pripreme za odbranu od invazije hodajućih mrtvaca.

Grad Bengor pretvorili su u pravu ratnu zonu, a ljudi su se podelili u više grupa. Jedni su glumili zombije, drugi obične građane, a u trećoj su bili predstavnici svih javnih ustanova, koji su se trudili da spreče zombi napade, širenje virusa i da inficiranim pruže pomoć pre nego što se potpuno transformišu u stravična bića. Za to su koristili specijalni "antizombi lek", koji sprečava da zaražena osoba pređe u drugu fazu bolesti, iz koje nema povratka.

Da bi sve bilo mnogo uverljivije, vlasti iz Mejna unajmile su dobro poznatog šminkera Dona Vejda, kako bi prerušio u zombije grupu građana koja je glumila okupatore. On je koristio specijalnu šminku, vosak i veštačku krv.

"Nisam mogao da odbijem poziv, koliko god čudan on bio. Prvi put sam radio zombije i bio sam oduševljen. Zato sam prihvatio posao besplatno", rekao je Vejd.

Direktorka regionalnog centra za resurse iz Mejna Keti Najt rekla je da je vežba dobro poslužila svim ljudima da nauče kako treba da reaguju u vanrednim situacijama.

2024 © - Vesti online