Utorak 26.06.2012.
10:02
Press

Mihajlović: Bićemo bolji od Hrvata!

Vreme je na našoj strani - Siniša Mihajlović

Strateg našeg nacionalnog tima kaže da su komšije igrale veoma dobro na Evropskom prvenstvu i da je samo splet okolnosti hteo da ne prođu grupu.

Mihajlović je za "Press" govorio i o polufinalistima, iznenađujuće dobroj igri Italijana, Andreju Ševčenku, povratku iskusnih napadača u naš tim i drugim temama.

Naš protivnik u predstojećim kvalifikacijama, reprezentacija Hrvatske, po nekom opštem utisku igrala je veoma dobro, ali je takmičenje ipak završila u grupi.

"Hrvati nisu prošli u nokaut fazu, ali na EP je nekad teže proći grupu nego kasnije osvojiti čitavo takmičenje. Na Mundijalu je drugačije, lakše je proći grupu jer imate određen broj nešto slabijih protivnika, a onda je opet teže u nokaut fazi. Nema tu šta da se krije, stvari treba postaviti na svoje mesto - Hrvati u ovom trenutku imaju bolji i iskusniji tim, ali mislim da imamo veći potencijal i da se stvari mogu promeniti u našu korist ukoliko budemo radili kako treba", kazao je selektor Srbije.

Mihajlović ističe da Hrvati imaju organizovan tim i igrača ekstra klase Luku Modrića, ali da u toj nacionalnoj selekciji ima i mana o kojima ne pričao.

"Imaju veoma dobro organizovan tim. Igraju moderan fudbal, jaki su po bokovima, forsiraju centaršuteve, jer imaju napadače koji su opasni u skok igri. Daleko najbolji igrač im je Luka Modrić, zaista, u pitanju je fudbaler ekstra klase, koji pravi razliku na terenu. Od njegovog raspoloženja i inspiracije zavisi dosta toga u igri Hrvatske i na to ćemo posebno obratiti pažnju. Što se mana tiče, naravno da ih ima, ali o njima nećemo javno da pričamo. Oni neka pokušaju da ih isprave do početka kvalifikacija, a mi ćemo pokušati da ih materijalizujemo i njihove mane pretvorimo u našu korist", zaključio je Mihajlović

2024 © - Vesti online