Ponedeljak 25.06.2012.
15:11
Beta

Hrvatska zabranila vozovima iz BiH saobraćaj do mora

Turisti iz BiH više ne mogu vozom na more

Reč je o železničkim putničkim linijama koje iz BiH idu preko Hrvatske za Evropsku uniju. Kao razlog za ukidanje saobraćanja voza kroz Hrvatsku navedena je nerentabilnost putničkog saobraćaja.

Železnice Federacije BiH su ocenile su da to predstavlja udarac, jer će na taj način biti uskraćen prevoz putnika iz BiH na more u letnjem periodu.

"Informaciju da je tom vozu zabranjen prolaz do Ploča, potvrdio je federalni ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić", piše danas sarajevski "Dnevni avaz".

Prema rečima Bijedića, delegacija Železnica FBiH 26. juna će otputovati u Zagreb, gde će s kolegama iz Hrvatske pokušati da reši problem.

"Mislim da je šteta, i za BiH i za Hrvatsku, da se ne dozvoli saobraćanje voza do Ploča. Ljudima iz BiH bilo bi veoma pogodno da ovim modernim vozom idu na more, tako da bi on mogao dovoziti turiste iz raznih delova BiH na hrvatsko primorje", kazao je Bijedić.

Hrvatska je ranije prodala moderni "Končarov" voz železnicama Federacije BiH za oko 10 miliona maraka (oko pet miliona evra). Kako pišu sarajevski mediji, ni taj voz neće moći da saobraća planiranom linijom do Ploča, odnosno do mora.

2024 © - Vesti online