Ponedeljak 25.06.2012.
11:48 >> 12:38h
RTS

Eksplozija u u namenskoj industriji u Lučanima!

Foto - arhiva: Pogon fabrike u Lučanima
 

Direktor Milovanović je objasnio da je do eksplozije došlo u pogonu na presama gde se proizvodi raketno gorivo, ali da se ceo proces odvija sa daljinskim komandama iz druge prostorije, tako da u tom pogonu nije bilo radnika.


Ovo je treća eksplozija za poslednjih deset godina u toj fabrici.


Direktor Milovanović rekao je da je u ovom trenutku najvažnije da nema ljudskih žrtava, a da će materijalna šteta biti nadoknađena jer je pogon osiguran. Ekipe policije i vatrogasci su na mestu eksplozije i utvrđuje se nastala šteta.


Preduzeće "Milan Blagojević - namenska" a. d. Lučani deo je odbrambene industrije Srbije i danas u oblasti baruta i eksploziva predstavlja u svetu priznatog proizvođača. Posluje kao akcionarsko društvo zatvorenog tipa, u kome je 67,78 procenata kapitala u vlasništvu države i ima oko 1.000 radnika.


"Milan Blagojević - namenska" izvozi u 26 zemalja sveta - u Evropu, Aziju, Severnu i Južnu Ameriku. Priznanje za kvalitet proizvoda, kao najjači argument za dobar plasman na svetskom tržištu, potvrđeno je Sertifikatom sistema menadžmenta kvalitetom ISO 9001.

2024 © - Vesti online