Nedelja 24.06.2012.
23:32
Vestionline

Italija posle penala izbacila Englesku

Prevario klupskog druga - Mario Baloteli i Džo Hart

U sjajnoj utakmici, kojoj su samo nedostajali golovi, Italijani su tek posle boljeg i koncentrisanijeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali Englesku rezultatom 4:2.

Sa bele tačke najpre je promašio Montolivo, ali se potom Ešli Jang i Ešli Kol nisu proslavili sa penala i Italija je prošla u polufinale u kojem igra sa Nemačkom. 

Propušteno je mnogo prilika na obe strane, a vatromet je najavio Danijele De Rosi, koji je već u 3. minutu pogodio okvir gola. Samo minut kasnije, Glen Džonson je imao fantastičnu priliku, ali je Bufon sjajnom reakcijom spasao svoj gol.

Neslavno priznanje tragičara prvog poluvremena pripalo je Mariju Baloteliju, koji je u 25. minutu izašao sam ispred Harta, ali je previše oklevao, da bi u samom finišu sa tri metra poslao loptu preko gola posle asistencije Antonija Kasana.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u nastavku, a najbolje prilike za "azure" propustili su Baloteli i Noćerino, dok su Jang i Runi bili najbliže golu kod Engleza.

Kako je vreme odmicalo u produžecima, dve reprezentacije su igrale sve opreznije, ali su Italijani, preciznije Dijamanti, u 100. minutu po drugi put pogodili stativu.

Kako promene rezultata nije bilo ni posle 120 minuta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Za Italijane su u penal seriji pogađali Baloteli, Pirlo, Noćerino i na kraju Dijamanti, dok je šut Montoliva odbranio Džo Hart.

Za Engleze su golove postigli Džerard i Runi, Ešli Jang je pogodio prečku, dok naredni jedanaesterac "gordog albiona" Ešli Kol zakucao u golmana Bufona.

Italijani će u borbi za finale igrati protiv Nemačke u četvrtak 28. juna u Varšavi, dok će se u drugom polufinalu dan ranije u Donjecku sastati Portugal i Španija.

2024 © - Vesti online