Nedelja 24.06.2012.
22:52
Beta

"Vlada može i bez URS-a, ali nas zovu"

"Navala" na URS zbog stručnosti

"Nova Vlada može biti formirana i bez URS i bez Dinkića, kao što su mogle i prethodne Vlade u kojima smo učestvovali, ali nisu bile (bez Dinkića) jer su nas pozivali", rekla je Verica Kalanović televiziji B92.

Verica Kalanović, koja je i potpredsednica odlazeće Vlade, navela je da se ni sada, kao ni ranije, URS i Dinkić nisu nudili niti nametali, nego su ih zvali u Vladu, a zvali su ih jer je, kako je navela, Dinkić jedan od najsposobnijih političara i jer u toj stranci ima mnogo sposobnih ljudi. 

Dobijena nova formula za vladu?

Verica Kalanović navela je da URS u razgovorima o Vladi nije tražio resore, jer sa Demokratskom strankom (DS) Borisa Tadića "nije zvanično razgovarao" o Vladi, nego je "zvaničnih" razgovora bilo samo sa koalicijom oko Socijalističke partije Srbije.

Ipak hoće finansijski sektor?

Verica Kalanović izjavila je da URS želi da u budućoj Vladi utiče na vođenje javnih finansija.

"Nećemo ući u Vladu u kojoj uopšte nećemo biti u mogućnosti da utičemo na vođenje javnih finansija, jer ako se budu vodile kao danas i u proteklih šest godina, onda je sigurno da ta Vlada ne može da bude uspešna. Nova vlada mora da vodi novu politiku, naročito u oblasti javnih finansija", rekla je Verica Kalanović televiziji B92.

Potvrdila je da je Tadić preko njegovog saradnika Miodraga Rakića ponudio da URS uđe u Vladu ali bez Dinkića i da je ona Rakiću uzvratila pitanjem da li bi DS promenio Tadića kao mandatara.

"Nema uslovljavanja po pitanju personalnih rešenja niti o tome da li će Vlada biti formirana sa nama ili bez nas i mi smo potpuno spremni i da budemo opozicija u parlamentu, ali nećemo biti opozicija državi", rekla je Verica Kalanović i navela da su SPS i DS prihvatili delove ekonomskog programa URS-a koji se zasniva na povećanoj proizvodnji i podršci privredi, prvenstveno malim i srednjim preduzećima.

Verica Kalanović, koja je i potpredsednica odlazeće Vlade Srbije, navela je da "nema uvid u stanje finansija".

2024 © - Vesti online