Subota 23.06.2012.
22:42
Večernje novosti

Majka se ubila posle sina

Roditeljsko srce nije izdržalo preveliku tugu...
 


- Ovo je velika tragedija za ceo grad, a ne za jedno bratstvo. Verujte da smo svi u šoku i da ovde reči ne mogu da zamene ogroman bol koji svi nosimo. Od prvog časa bili smo sa Vukosavom, pokušavali da je utešimo, koliko-toliko smirimo, ali nije pomoglo. U raspuklom srcu ucveljenog roditelja više nije bilo mesta za život - priča jedan od bliskih rođaka porodice.


A u gradu podno Trebjese nema čoveka koji o Mišovićima ne govori samo lepe reči. Jer, pokojni Banjo takođe je, kao Vuka, bio ugledni prosvetni radnik. Vukosava je radila u Osnovnoj školi “Ratko Žarić“ i ispratila je plejadu generacija koje s ponosom pamte savete svoje vrle učiteljice i nastavnice.
 

Neizmerna tuga

Veliki broj Nikšićana sliva se pred kapelu podno Trebjese da se pokloni senima majke Vuke. U tužnoj koloni vidno potreseni našli su se njeni bivši učenici, ugledni privrednici, prosvetari, sportisti...

- Uživali su ona i Banjo u radosti sa svoje dvoje dece, ćerkom i sinom - nastavlja priču naš sagovornik, koji nije želeo da mu se ime pominje. - Imali su ogroman ugled. Banjo se pre nekoliko godina preselio u sećanje i danas je srećan što nije dočekao da vidi tragičnu sudbinu svoje porodice. Pre dve godine umrla im je ćerka, a evo danas sin i majka. Užas. Koliko je mali korak od sreće do tuge? Pa samo do pre dva dana tragediju ništa nije nagoveštavalo. Zašto Bog uzima najlepše i najbolje?


Mišovići priznaju da su se svi radovali što je Dragan otišao u veliki grad, u Beograd, u kome se skrasio, postao porodičan čovek, stekao brojne prijatelje i u svemu sledio porodičnu tradiciju čestitosti.

2024 © - Vesti online