Subota 23.06.2012.
09:26
Alo

Angela Merkel: Zloupotrebili su me u Srbiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel
 

Naime, na sajtu kompanije "Baltik junior", koja je u Srbiji distributer proizvoda od baltičkog ćilibara, nalazi se fotografija nemačke kancelarke s porukom kupcima: "Ako gospođa Angela Merkel, najmoćnija žena na svetu, nosi ogrlicu od baltičkog ćilibara, zašto ne biste i vi?" U kabinetu Merkelove pak tvrde za "Alo!" da se radi o klasičnoj zloupotrebi lika i dela u svrhu bolje prodaje proizvoda i da se Angeli to konstantno dešava u svim zemljama sveta.

Čemu sve ćilibarski nakit navodno služi:

- Ublažava tegobe kod osoba usled nepravilnog rada štitne žlezde
- Usporava starenje, rešava nesanicu
- Jača imuni sistem, smanjuje nervozu i stres
- Reguliše energetski balans na ćelijskom nivou
- Ubrzava zarastanje rana
- Snižava krvni pritisak
- Preporučuje se osobama koje imaju česte bolove u predelima grla i ušiju
- Pospešuju rad mlečnih žlezda kod žena koje doje
- Osobe koje nose baltički ćilibar su manje nervozne, bolje spavaju i više su uravnotežene

"Baltik junior" je distributer litvanske kompanije "Napoleonas“ za područje bivših jugoslovenskih republika - Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. U toj kompaniji tvrde da njihove ogrlice i setovi od "vrhunski kvalitetnog baltičkog ćilibara" pomažu kod mnogih zdrastvenih problema. Prema njihovim rečima, nervozne osobe čini uravnoteženijem, a pomaže i onima koji imaju probleme sa snom, štitnom žlezdom i lupanjem srca. Takođe, oni kažu da ćilibarski nakit usporava starenje i pospešuje rad mlečnih žlezda kod žena koje doje.
Da li je Endži, kako je popularno zovu njeni simpatizeri, ogrlicu pazarila zbog nekog od ovih razloga ili pak zbog čiste estetike, novinari su pokušali da saznaju u njenom kabinetu.

- Radi se o klasičnoj zloupotrebi lika i dela Angele Merkel od strane te firme u Srbiji. Znamo za to i nije nam drago, ali to je toliko masovno i u drugim zemljama sveta da ne možemo ni na koji način da sprečimo. Nemoguće je da tužimo sve kompanije koje to rade, pa tako ni u ovom slučaju nećemo reagovati - poručili su u izjavi za "Alo!" iz kabineta Angele Merkel.


Inače, zanimljivo je da se na engleskoj verziji internet stranice kompanije "Baltik junior“ nemačka kancelarka uopšte ne spominje. U ovoj kompaniji novinari nisu dobili odgovore na pitanja o zloupotrebi lika Merkelove, kao ni odgovor na pitanja kako im ide prodaja u Srbiji i da li je jedna od najuticajnih političarki Evrope, pa i sveta doprinela njihovom poslovnom uspehu.

2024 © - Vesti online