Subota 23.06.2012.
13:13
J. L. Petković - Vesti

Investicija u srpsku budućnost

SRBIMA OTVORENA VRATA: Volfram Mas

 Tokom projekta "Dobrodošli u Nemačku" studenti će obići Berlin i Bavarsku, gde će razgovarati sa predstavnicima ministarstava za ekonomsku saradnju i inostranih poslova. Nemački ambasador Volfgang Mas podsetio je da je od 2007. do danas grupa od 450 mladih studenata i srednjoškolaca iz Srbije već upoznala njegovu zemlju.

Uvek više


- Bez obzira na to šta očekujete od ovog projekta, dobićete više. A, kada se vratite dobićete još motiva, elana i ideja, da nastavite sa društvenim aktivizmom - rekla je Ivana Lazarević, koja je u okviru ovog projekta 2011. boravila u Nemačkoj.

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić istakla je da tim konkursom Nemačka pokazuje da osim investicija u srpsku privredu investira i u srpsku budućnost. Kao poseban uspeh projekta "Dobrodošli u Nemačku" istakla je to što je po njegovom završetku, 70 odsto studenata nastavilo da se bavi društveno odgovornim aktivnostima, a 80 procenata počelo da uči nemački jezik.


Inače, studenti se mogu prijaviti do 7. septembra, a detaljnije informacije i formular za prijavljivanje moguće je naći na internet sajtu www.dobrodosliunemacku.org.


Za kandidate, jedan od ključnih uslova je društveni aktivizam, odnosno humanitarni ili volonterski rad, saradnja sa nevladinim organizacijama, sindikatima ili političkim partijama, da nisu stariji od 25 godina i da imaju prosečnu ocenu tokom studiranja osam ili više. Kandidati će u Nemačku otputovati u dve grupe, tokom oktobra i novembra.

2024 © - Vesti online