Subota 23.06.2012.
03:35
Nezavisne novine

Umalo masovna tuča policije i građana u parku

Sve je krenulo od ovog bicikliste koji je hteo u nedozvoljen prostor

Protestujući da se na mestu "Picinog parka" izgradi stambeno-poslovni kompleks banjalučki šetači su se zaputili pred zgradu Radio-televizije Republike Srpske, u čemu su pokušali da ih spreče policajci koji obezbeđuju Administrativni centar Vlade RS, koji se nalazi pored zgrade RTRS.


Kako se nezvanično saznaje, prolazeći pored zgrade RTRS-a pripadnici policije su napali jednoga od "šetača" Radeta Šljivića. On je oboren sa bicikla pošto je pokušao da prođe u zabranjeni prostor, a zatim je nekoliko građana priteklo da mu pomogne i smiri policajce.

A onda se zakuvalo: Jedni drže policajce, a drugi biciklistu


Prema izjavama učesnika šetnje, pripadnici policije su hteli da privedu Šljivića, ali su kasnije odustali od te namere, jer su ostali "šetači" formirali krug oko njega i tako onemogućili policajce da mu priđu.

Dok su "šetači", odnosno protestanti, branili oborenog sugrađanina došlo je do koškanja i prepirke sa policajcima, koji tvrde da su ih građani psovali i vređali. Iako iz banjalučke policije tvrde da ovo nije bio incident, i da se sve mirno završilo, fotografije koje su se pojavile na Fejsbuku govore drugačije.

2024 © - Vesti online