Petak 22.06.2012.
22:12
Beta

50 momaka palicama tuklo dečka u NS

Novosadski Štrand: Od lude žurke do lude tuče

Teške povrede zadobio je P. R. (18) iz Veternika kojeg je grupa od oko 50 mladića tukla palicama po licu i rukama. Povređeni mladić je zadobio višestruke prelome i smešten je na Kliniku za ORL, ali mu život nije ugrožen.

Druga dvojica povređenih I. Č. (18) iz Novog Sada i N. T. (21) iz Leskovca zadobili su lakše povrede i pušteni su kući.

"Sve se desilo u roku od pet minuta. Grupa od 50-tak momaka je jurila jednog dečka preko glavnog platoa, prema kapiji. Tamo su im posetioci preprečili put, a jedan je podmetnuo nogu jadnom momku i on je pao. Dvojica momaka su imala teleskopske palice i počeli su da ga udaraju njima po licu i leđima. Bilo je jezivo, čulo se kad su mu pukle kosti, vikali su 'ubij ga' i psovali spominjući mesto odakle je. Dečko je kašljao krv, a oni su ga šutali, pljuvali i gađali kamenjem", rekla je jedan od očevidaca dnevnom listu "Blic".
 

"Novine novosadske", pozivajući se na izjavu očevidaca, pišu da je tuča izbila između dve grupe momaka, za koje se pretpostavlja da su pripadnici navijačkih grupa. Jedna Novosađanka je rekla da je tokom dana u jednom od kafića organizovana dnevna žurka, na kojoj se pojavio veći broj mladića koji su došli zajedno.

"U jednom trenutku ceo Štrand se digao na noge. Letele su stolice, sevali pendreci, videla sam da su dva momka izbodena, mislim da su se dve grupe sukobile, pretpostavljam da su navijači. Drug koji je bio sa mnom mi kaže da je čak video i mačetu u rukama jednog od učesnika tuče. Policija je, srećom, došla i prekinula sukob, da su malo kasnije stigli ko zna šta bi se sve desilo", prenose ove "Novine".

2024 © - Vesti online