Petak 22.06.2012.
20:04
Beta

Mikec: Očekujem bar jednu medalju na OI

Damir Mikec

"Sa poslednja dva svetska kupa nosim srebro i zlato i skočio sam na prvo mesto svetske rang-liste, na kome sam bio i 2010. Imponuje mi što ću sa takvim statusom nastupati u Londonu. Neće me to sputati, nego će mi biti motivacija", rekao je Mikec novinarima u Beogradu.

On je rekao da je prošle godine odlučio da produži sezonu i da mu se to isplatilo.

"Zimi nemamo uslova za ovu disciplinu (pištolj) i snalazimo se kojekude, jer od septembra do aprila ne treniramo zbog hladnoće. Ja sam otišao kod supruge u Salvador i produžio sezonu do novembra, a odmah u martu sam otišao u Kuvajt, gde su izvanredni uslovi", objasnio je Mikec i dodao:

"To je sve urodilo plodom, osvojio sam zlato i srebro, a u Londonu ću nastupati kao prvi. Prijalo mi je sve to, imam osećaj da sam uradio nešto više...Stvarno, šest-sedam meseci pauze je jako veliki hendikep i ja to stvarno ne razumem", rekao je srpski olimpijac i izrazio oduševljenje uslovima u Salvadoru i Kuvajtu.

Srpski olimpijci imaju stipendije Olimpijskog komiteta Srbije i Telenora, i kažu da su jako zadovoljni svim uslovima.

"Ranije nije bilo tako. Snalazili smo se kako smo umeli i znali. Sada u OKS-u stvarno daju sve od sebe. Obezbedili su nam stipendije i program za opremu. Šta god da nam treba, samo kažeš i sve ti obezbede. Stvartno nemam nikakvu zamerku, osim što nemamo taj objekat za zimsko treniranje. Samo nam to fali i onda ću stvarno da zaćutim", rekao je uz osmeh Mikec.

Ekipa sutra odlazi na završne pripreme u Frankfurt na Odri. U Beograd se vraća 30. juna, a 1. jula idu u Novi Sad za izuzetno jaki Vojvodina kup. Nakon toga, na istom strelištu sledi državno prvenstvo.

2024 © - Vesti online