Petak 22.06.2012.
16:19
Beta

DSS: Za čije političke interese radi Vukčević

Foto: Arhiva
 

"Zloupotreba tužilaštva u političke svrhe je najgori vid podrivanja pravnog poretka države", naveo je DSS u saopštenju.

DSS je istakao da je Vukčeviću veoma dobro poznato, što je i sam na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio, da je Bulatović uvek radio striktno po slovu zakona i da samim tim ne može postojati nijedan dokaz koji bi govorio suprotno.

"Pošto je saopštio istinu da nema nijednog dokaza protiv Bulatovića, tužilac Vukčević se upustio u nešto što je potpuno tome protivrečno, najavljajući da će, iako nema dokaza, pozvati Bulatovića na saslušanje u svojstvu građanina", naveo je DSS.

Vukčević bi unapred trebalo da zna da će mu građanin Bulatović saopštiti da je kao direktor BIA uvek i striktno radio po zakonima Srbije i da ih nikada nije prekršio, navodi se u saospstenju DSS-a.

Vukčević je ranije danas izjavio da je Bulatović znao za 11 lokacija na kojima se skrivao haški optuženik Ratko Mladić, ali da Tužilaštvo za ratne zločine nema dovoljno materijala da bi protiv Bulatovića započeo krivični postupak.

"U svakom slučaju Rade Bulatović će biti saslušan. Pozvaćemo ga u svojstvu građanina da nam objasni neke stvari", istakao je Vukčević.

"Bulatović je naložio da se uhapsi grupa Jova Đoga i Stanka Ristić (kasnije optužena za pomaganje u skrivanju Mladića), a nije čekao da ga odvedu do Mladića, čime je dao znak Mladiću da je cela mreža njegovih jataka otkrivena", naveo je Vukčević.

2024 © - Vesti online