Petak 22.06.2012.
16:06
Beta

Lukač: Keljmendi imao veze obaveštajnom službom CG

Bosansko-hercegovacki biznismen Naser Keljmendi
 

Lukač je podgoričkoj televiziji Vijesti kazao da su takva operativna saznanja policije BiH stara nekoliko godina i da nisu predočena kolegama u Crnoj Gori, "jer za to nije bilo prilike". On je kazao da će tužilaštvo u Sarajevu koje vodi istragu protiv Keljmendija, "biti u prilici da takva saznanja razmeni s kolegama iz Crne Gore i da vidi o čemu se tu radi".

Direktor Federalne policije BiH ponovio je da je Keljmendi "famozni kriminalac kome je mesto iza rešetaka" i rekao da ta ocena nije "preterana i neutemeljena".

Američka administracija označila je Keljmendija kao jednog od najjačih narko-bosova u svetu, zbog čega su nadležne vlasti u SAD tražile blokadu njegove imovine i u Crnoj Gori i u BiH.

Keljmendi u Crnoj Gori, prema za sada raspoloživim podacima, poseduje hotel Casa Grande u Ulcinju koji je izgradio nelegalno, što je utvrđeno istragom tužilaštva.

Tužilaštvo se s bosansko-hercegovačkim biznismenom nagodilo da lokalnom vrtiću i školi u Ulcinju plati 10.000 evra, jer je priznao krivicu.

Keljmenedi se u jednom nedavnom intervjuu pohvalio da je finansijski podržao kampanju za referendum o nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, dok se crnogorski državni zvaničnici ograđuju da poznaju ovog kontroverznog biznismena, označenog kao narko bos.

2024 © - Vesti online