Petak 22.06.2012.
11:42 >> 17:51h
Beta

Hašim Tači ''smenio'' Editu Tahiri?

List piše da je o Tahirinoj smeni odlučio predsednik vlade Hašim Tači. Time se, kako piše "Koha", završava faza tehničkog dijaloga i najavljuje početak političkih razgovora, koje neće predvoditi Edita Tahiri.

Promene u pregovaračkom timu Prištine: Hašim Tači i Edita Tahiri

Dnevnik navodi da su, tokom jučerašnjeg sastanka, izaslanik EU u dijalogu Robert Kuper i Tači razgovarali samo o tehničkim pitanjima jer ni Kuper nije siguran da li će biti posrednik i u političkom dijalogu.

Politički dijalog navodno čeka da se u Srbiji formira vlada, a i zvaničnici u Beogradu najavili su da pregovore treba podići na što viši politički nivo.

Petrit, međutim, kaže da Edita Tahiri nije smenjena, a da se Priština u ovom momentu bavi primenom postignutih sporazuma.

"Prištini je u ovom trenutku u centru pažnje primena do sada postignutih sporazuma, među kojima je i sporazum o slobodi kretanja i integrisanom upravljanju prelazima", rekao je Selimi za RTS.

On ističe da sam sastav pregovaračkog tima nije ni dovođen u pitanje i da je od manjeg značaja u odnosu na primenu sporazuma.

2024 © - Vesti online