Petak 22.06.2012.
11:36
Vestionline, B92

NBA: Majami osvojio šampionsku titulu

Zasluženo slavlje Majamija

U poslednjem meču pred svojom publikom košarkaši Hita bili su svesni da moraju da daju sve od sebe, jer bi se eventualne utakmice 6 i 7 igrale u Oklahoma Sitiju, gde je Tander izgubio smo jedan meč u ovogodišnjem plej ofu. Ispostavilo se da je upravo ta utakmica broj 2 presudila celu seriju.

Najefikasniji u pobedničkom timu je Lebron Džejms sa 26 poena, 13 asistencija i 11 skokova, Kris Boš je postigao 23, Dvejn Vejd 20 poena. 

"Bilo je krajnje vreme. Ovo je za mene ispunjenje sna. Morao sam da donesem tešku odluku i napustim Klivlend, jer sam znao da ovaj tim ima budućnost. Danas mi se sve vratilo", rekao je junaj plej-ofa Lebron Džejms posle trijumfa.

U poraženom timu Kevin Durent je ubacio 32 poena, a Džejms Harden i Rasel Vestbruk po 19, uz gotovo identičnu statistiku. 

"Boli, zaista boli. Ali imam sreće da sam u ovom timu, gde smo svi kao braća. Siguran sam da ćemo se sledeće sezone vratiti jači", rekao je Durent, a zatim dodao, "Lebron i ja imamo zajednički zadatak ovog leta - da donesemo olimpijsko zlato", zaključio je Durent. 
 

Majami je kroz plej of pokazao zrelost, vraćajući se iz minusa u tri serije (1-2 sa Indijanom, 2-3 sa Bostonom, 0-1 sa OKC Tanderom). Povrh svega, oni su vezali 4 pobede u finalu, što su učinili i kada su osvojili prethodnu titulu 2006. godine.

2024 © - Vesti online