Četvrtak 21.06.2012.
23:38
Vestionline, Beta

Bento: Pokazali smo kvalitet!

Naoštrio se - CR9

Portugal je pobedio sa 1:0 golom Kristijana Ronalda u 79. minutu i plasirao se u polufinale gde će igrati protiv Francuske ili Španije.

"Naš cilj je da sada pobedimo Španiju ili Francusku. To ćemo i pokušati", rekao je Bento posle utakmice u Varšavi.

Na pitanje novinara s kim bi više voleo da se njegova selekcija sastane u borbi za finale, Bento nije imao konkretan odgovor.

"U polufinalu turnira kao što je EP uvek su jake ekipe i sa kvalitetnim igračima, tako da ne bih da biram. Bilo je potrebno mnogo truda da dođemo do polufinala. Sada ćemo pokušati da se oporavimo i što spremniji izađemo na teren", rekao je selektor Portugala, koji je juče proslavio 43. rođendan.

Igrači Portugala večeras su 20 puta šutirali ka golu rivala, dok su Česi to učinili samo dva puta.

"Nismo počeli dobro u napadu. Bili smo bezopasni prvih 25 minuta, ali smo potom dominirali. Pokazali smo veliki kvalitet i kontrolisali igru do kraja meča. Dobro smo igrali i u odbrani, posebno u drugom poluvremenu. To što su Česi imali dan odmora više od nas pred današnju utakmicu nije se primetilo", rekao je Bento.

Strelac odlučujućeg gola, koji je Portugal odveo u polufinale, Kristijano Ronaldo kaže da je njegov tim sada samouveren i spreman za dalju borbu.

“Mislim da smo dobro odigrali. Stvarali smo dosta šansi. Često smo pogađali stativu, ali na kraju smo iskoristili svoju priliku. Sećam se da sam na prošloj utakmici i ja dva puta pogodio stativu, ali najvažnije je da sam sada bio precizan. Cilj je bio da prođemo u polufinale i srećni smo zbog toga. Znamo da će u polufinalu biti teško, ali samouvereni smo i spremni za borbu. Sad nas čekaju osmesi i muzika”, rekao je Ronaldo.

Portugal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Španija- Francuska, koji se igra u subotu. Taj polufinalni duel igraće se u sredu, 27. juna.

2024 © - Vesti online