Četvrtak 21.06.2012.
13:33
Kurir

Hrvatski mediji: Srbi oblačili hrvatske dresove i divljali!

"Srpski kop" u hrvatskim dresovima?

Njihov cilj je jasan – ocrniti hrvatske navijače i izazvati nerede, piše štampa u Hrvatskoj. Hrvati dalje pišu da su iako se reprezentacija Srbije nije plasirala na Evropsko prvenstvo, srpski navijači odlučili otići u Poljsku. O tome po njima svedoči majica na kojoj su bila ispisana četiri “S”, koja je bila zakucana na drvo pokraj kampa Hrvatske reprezentacije.

U pokušaju da pred izricanje kazne od strane UEFA, ublaže probleme, pred kojima se zbog nedisciplinovanih navijača, koji su i tokom meča sa Italijom bananom gađali Marija Balotelija, nalazi fudbal u Hrvatskoj, novinari tamošnjih medija podsećaju da su srpski navijači snimljeni na mostu u Varšavi priklikom tuče ruskih i poljskih navijača.

Na ruku Hrvatima ne ide ni priča da su tokom borvka u Ukrajini i Poljskoj prebili i Srbe Miodraga i Velimira Jovanovića, samo zato što je dečak šetao u dresu Crvene zvezde.

Podsetimo da je prema rečima predsednika UEFA Mišela Platinija, eliminacija Hrvatske olakšavajuća okolnost za organizatore, jer su hrvatski navijači, pravili dosta problema tokom utakmica na EUR0 2012.

"Dosta mi je tih ... Hrvata", rekao je posle utakmice Hrvatska – Španija predsednik UEFA Mišel Platini, isprovociran zbog bacanja baklji sa dela tribine na kojoj su bile pristalice Hrvatske.

2024 © - Vesti online