Četvrtak 21.06.2012.
13:03
Vestionline, Telegraf.rs

Rendžers se fuzioniše sa engleskim trećeligašem Burijem

'Beži' u Englesku - Glazgov Rendžers

Decenijama se spekulisalo kako će dva najveća škotska kluba Rendžers i Seltik kad tad zaigrati u Premijer ligi Engleske zbog slabe konkurencije “na lokalu”. Kako stvari stoje, to će se desiti kada je Rendžers u pitanju, jer uprava kluba sa 'Ajbroksa' namerava fuzijom sa trećeligašem Burijem ode iz matične lige “koja ga ne želi” i počne da igra Ligu 2 u okviru FA.


Britanski 'San' donosi ekskluzivnu informaciju o tome da će najtrofejniji škotski klub spas iz finansijske bule u kojoj se defnitivno našao krajem ove sezone, zbog čega je jedva okončao sezonu u Škotskoj pronaći u selidbi u engleski fudbal.


Škotski klub je prošle nedelje kupljen od strane biznismena Čarlsa Grina za 6 miliona funti, ali to nije krajnje rešenje.

Ključni trenutak biće naredne nedelje kada će Škotska premijer liga odlučivati o tome da li Rendžers može da igra u najkvalitetnijem rangu. Uprava kluba sa 'Ajbroksa' je već u pregovorima sa Burijem, koji će novu sezonu početi 18. avgusta.

Inače, Buri je osnovan 1885. godine i u svojim vitrinama ima dva osvojena FA kupa.

Ukoliko do dogovora dođe, klub koji će verovatno nositi ime Rendžersa će igrati na startu takmičenja u trećoj fudbalskoj diviziji Engleske protiv Brentforda.

"Da, Rendžers o ovome ozbiljno razmišlja, jer je poptuno n eizvesno kakva će budućnost biti", rekao je neimenovai izvor 'Sanu'.

2024 © - Vesti online