Četvrtak 21.06.2012.
12:11
N. Petrović

Đorić: Prošlo je Titovo vreme

Nekad bili isti tim?! - Milovan Đorić i Tomislav Karadžić

Maglovita perspektiva izbora u Fudbalskom savezu Srbije odjednom se pretvorila u otvoreno bojno polje, na kojem će dvoboj (do 15. jula) podeliti dvojica veterana sa mladalačkim ambicijama. Tomislav - Tole Karadžić (73) bi voleo da u još jednom mandatu bude predsednik FSS, a već nekoliko puta "penzionisani" i prokazani Milovan Đorić (66) bi da ga smeni i "otvori novu stranicu srpskog fudbala".


Popularni Bata Đora je u prvi plan grunuo posle izborne trke za predsednika trenerske organizacije Srbije, koja je, očigledno, dobro organizovana da bi on i formalno utrčao u trku za predsednika. I usput pokazao da mu ni na kraj pameti nije da se stvarno penzioniše i skloni iz srpskog fudbala.


Da se forma zadovolji potrudio se i Tole Karadžić, koga je dan-dva posle Đorića, FS Vojvodine predložio za novi mandat predsednika FSS-a. Izborna kampanja je odmah počela i obećava žestoku paljbu sa obe strane.


"Svako ima pravo da bira i da bude biran, a postoje i određene grupe koje bi da promene fudbalske tokove u Srbiji. Ali, bilo bi dobro da se najpre izmere svačiji rezultati. Samoreklamiranje nije dobro, a nama su potrebni ljudi koji znaju posao i imaju hrabrosti da rade odgovorno", rekao je Tomislav Karadžić.


Milovan Đorić je, za početak, izbacio u prvi plan njegovu, trenersku struku, na čijem je sada čelu i za koju smatra da treba da bude i u prvom planu FS Srbije.


"Vreme je da se anomalije raščiste i da struka preuzme glavnu ulogu u savezu", ističe Đorić i dodaje:

"Ja sam čistog obraza i nijedna afera ne može da se veže uz moje ime. Obići ćemo svaki zaselak, selo i region u Srbiji. Posvetićemo se prvo raščišćavanju stanja u trenerskoj organizaciji, a onda na svim poljima. Spreman sam za mandat predsednika FSS!


A, na opasku da se Karadžić hvali podrškom koja mu stiže sa svih strana, Đorić naglašava:


"Polako, kampanja je tek počela. Ali, prošlo je Titovo vreme providnih igara, u stilu "vi mene podržite, a ja ću da se kandidujem". Tek ćemo sučeliti mišljenja, imaće Milovan Đorić mnogo toga da kaže u narednom periodu".

Spasilac od mafije


Podršku Milovanu Đoriću pruža i njegov kolega-trener, Dragoslav Stepanović:
"Đorić je u smutnim vremenima jedini imao hrabrost da suprotstavi mafiji i da srpski fudbal izvuče iz kandži podzemlja. Pa, upravo Karadžiću je pomogao da postane predsednik saveza. On je čoveka sa terena, od akcije. Nije političar, privrednik, zna šta je fudbal, a šta biznis. Hrabar je, stvari i ličnosti naziva pravim imenom, kod njega nema uvijanja...

2024 © - Vesti online