Četvrtak 21.06.2012.
14:10
D. Dušanić - Vesti

Prebiću Velju čim se napijem!

- Usporio sam životni tempo, batalio alkohol, uzimam redovno lekove, pa sam zato smiren i relativno opušten - objašnjava Hasan, koji je pre četiri meseca zbog povišenog krvnog pritiska i angine pektoris bio u bolnici.


- Kao da mi je to bio prvi put da zaglavim u bolnicu! Zavirio sam ja i na onaj svet, prebrodio svojevremeno kliničku smrt. Ali, ne dam se, žilav sam, borac, koji ide smelo napred. Skače mi pritisak, jer me stalno neko nervira. To je jače od mene, ma koliko se trudio da izbegnem živciranje - kaže Dudić i priznaje da ga je nedavno žestoko iznervirao Velimir Ilić, lider Nove Srbije.

Iako je u mladosti bio bokser, Hasan je uvek govorio da se tučom ništa ne rešava, već lepim rečima. Ali, sada bi rado kroz šake propustio Velju.


- Mnogo sam mu zamerio što je izneo niz gluposti na račun Ane Bekute, koju volim kao sestru. Kako je samo mogao da lupeta da je mogao da bude sa njom i da su mu nudili da rentira Anu! Ako nekim slučajem popijem koju, a Velja mi naleti, ima džumbus da bude...


Hasan se posle drugog bračnog brodoloma i razvoda od supruge Dragane nastanio u beogradskom hotelu Slavija, gde ga često poseti sin Miki, pa i prespava kod oca u hotelskoj sobi.


- Tada nas dvojica uživamo. Drugi nas služe, mi se izležavamo, pričamo i tako do zore. Snajki Milici ponekad nije baš pravo, ne zna gde joj muž noću luta, ali posle spusti loptu. Bolje da je Miki sa mnom, na sigurnom, nego da se smuca ko zna gde. Sin je vezan za mene, ja sam ga odgajio. Kad mu se majka udala za Peju, kratko je bio sa njima, pa je došao kod mene. Posle se oženio, dobio decu, pa mu je Zlata onda ustupila njen stan u Krnjači na korišćenje, ali nije htela da ga prepiše na njegovo ime. Možda je tako i bolje, znate da je imao probleme za onim dugovima... Sad je sve dobro, izgladio je Miki odnose sa majkom, radi, odličan je muzikant, prati brojne pevače na gostovanjima. Na mene je i odličan bokser, ali se nije posvetio sportu, udara samo rekreativno - kaže Dudić.

Iako iza sebe ima dva propala braka, priznaje da nije izgubio veru u ljubav i opet bi se oženio.


- Kamo lepe sreće da imam kraj sebe normalnu cicu, sutra bih je oženio! Ali, nema nijedne na vidiku. Ljubav se danas svodi na puki interes. Ja sam, bre, na 'leb da me mažeš - dobar sam muž, domaćin, ljubavnik, ali nikako da se pojavi prava žena za mene. Obe supruge sam voleo kao Boga, i Zlatu i Draganu, pružio sam im sve. Sa prvom sam bio pet godina u braku, sa drugom više od dve decenije. Eto, za mesec dana punim 55 godina, a ja momak, pa još penzioner, idealna prilika.
 

Zlata - baba devojka


- Unuci su mi najveće blago. Kad me Vasilije i Vasilisa grle i ljube, sav se istopim. Mene zovu deda, a Zlatu - baba devojka! Nije deci bilo jasno što bi nju svi da udaju, nađu joj nekog dasu, pa onda još dele komlimente kako je mlada, lepa, zgodna - kao devojka. Kako sad to, kad je ona njihova baba? Objašnjavali im roditelji, pa klinci počeše Zlatu da zovu - baba devojka - kaže Hasan.

2024 © - Vesti online